Slovenija
2047 ogledov

Kaj narediti, če ste udeleženi v prometni nesreči v tujini

prometna nesreča
1/2
Profimedia
Na kaj ne smete pozabiti, če ste v tujini udeleženi v prometni nesreči.

Gorenjski policisti opozarjajo, kaj si je dobro zapomniti v primeru, da smo v tujini udeleženi v prometni nesreči. V času poletnih počitnic se namreč veliko Slovencev z avtomobilom odpravi v tujino. 

Večina stvari tudi v primeru nesreče v tujini poteka enako kot pri nas.

1. Če v prometni nesreči nastane manjša škoda, je treba izpolniti evropsko poročilo o prometni nesreči in izmenjati podatke. Pomembno je, da podatke prepišete iz zavarovalne police in uradnih dokumentov. 

2. Fotografirajte dokumente, kraj dogodka in poškodovana vozila. 

3. Tudi če pride le do nesreče z materialno škodo, bo lažje, če o tem obvestite policijo. Ta bo opravila ogled in izdala potrdilo o poškodbi vozila, kar vam bo pomagalo pri prehajanju državne meje. 

Evropsko poročilo o prometeni nezgodi | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

4. Popišite priče. Če od soudeleženih ne morete dobiti podatkov, prosite za to policijo. Najbolje je, da to storite takoj na kraju, saj se drugače zna pridobivanje podatkov zavleči. 

5. V primeru težav pokličite zavarovalnico, pri kateri imate sklenjeno zavarovanje. 

Če ste prometno nesrečo zakrivili vi, vas lahko tuji varnostni organi zadržijo v državi, dokler se ne konča postopek za plačilo kazni oziroma postopek pri sodniku. 

Policisti svetujejo, da se pred odhodom v tujo državo pozanimate, kakšni cestnoprometni predpisi veljajo v državi, ki jo boste obiskali. 

Povezava, na kateri lahko dobite dodatne koristne informacije. 

Komentarjev 1
  • Avatar Micheal_Benson
    Micheal_Benson 20:49 06.julij 2019.

    Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam, da je resnično posojilo podjetje, od katerega lahko dobite hitro posojilo, nudimo vse vrste posojil našim zaupanja vrednim strankam z obrestno mero 3%, kontaktirajte nas, če potrebujete posojilo. Pošljite nam e-pošto Michealbensonloanagency@gmail.com Obrazec za posojilo ...prikaži več in ga vrnite. Whatsapp: +61447666281 Polno ime ................. Let .............. Država ..................    Znesek zahtevanega posojila. .................. Trajanje ................