Slovenija
11664 ogledov

Kateri dan nas bo najbolj namočilo?

Nevihta
V Franciji bodo z zime stopili v pravo poletje, pri nas pa ...

Vremenoslovci za danes napovedujejo spremenljivo do pretežno oblačno vreme s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. "Padavine bodo pogostejše sredi dneva in popoldne, ko bodo predvsem v vzhodnih krajih krajevno možni tudi močnejši nalivi," navajajo pri Agenciji za okolje. "Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 25 stopinj Celzija."

Vremenski portal Neurje.si piše, da bo petek vremensko najbolj razgiban in s padavinami najbolj bogat del tega tedna. "Najbolj pestro bo v popoldanskem času, ko bodo na Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju možne močnejše nevihte z močnimi nalivi in sunki vetra," napovedujejo pri Neurje.si. "Izključena ni tudi toča."

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. "Še se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte," pišejo pri Arsu. "Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, najvišje dnevne od 19 do 26 stopinj Celzija."

Padavine bodo v nedeljo ponehale

V nedeljo bo sprva pretežno oblačno, ponekod bodo občasno še manjše padavine, ki bodo čez dan ponehale. "Pihal bo veter vzhodnih smeri," pišejo pri Arsu. "V ponedeljek se bo razjasnilo."

Od ponedeljka naprej bomo po pisanju Arsa na robu območja visokega zračnega tlaka, ki bo v sredo prehodno oslabelo in se proti koncu tedna spet okrepilo. Sredi tedna bo na vreme pri nas vplivala vremenska fronta, ki pa bo verjetno precej oslabljena.

Za prihodnji vikend kaže na bolj suho vreme

V ponedeljek in torek bo sončno, od srede do petka se bo nekoliko povečala možnost za krajevne plohe ali nevihte. "V soboto kaže spet na suho in bolj sončno vreme," še pišejo pri Arsu. "Temperature bodo letnemu času primerne."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, piše, da so se ob stiku dveh zračnih mas, tople z temperaturami 10 stopinj nad povprečjem in dotokom hladnejšega zraka, začele prožiti padavine. 

V Franciji bodo z zime stopili v pravo poletje

"Nad Srednjo Evropo se bo zgradil obsežen anticiklon, ki bo vztrajal precej dolgo časa, nad Sredozemljem pa bodo ciklonska območja, ki bodo občasno prinašala spremenljivost tudi k nam," opisujejo pri Ciklon.si. "Če je bilo še v ponedeljek na severozahodu Francije zimsko vreme bo naslednji ponedeljek že poletno, vročina s temperaturami okoli 30 stopinjami Celzija bo v tem delu vztrajala nekaj dni. Nato se bo vročina preselila proti Balkanu oz. vzhodneje, kar pomeni da bomo tudi pri nas imeli ob koncu naslednjega tedna lahko povsem poletno sliko. Vendar kot sem dejal zaradi aktivnega Sredozemlja bodo popoldnevi bolj spremenljivi s pogostimi plohami in nevihtami."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.