Slovenija
22895 ogledov

Vremenska napoved: To nas čaka v prihodnjih dneh

sonce oblaki Facebook
Obilno deževje in močan veter sta za nami. Kakšno vremensko dogajanje nas čaka v tem tednu?

Po obilnih padavinah, ki so Slovenijo dosegle v minulih dneh, Agencija RS za okolje (Arso) za prihodnje dni napoveduje vremensko mirnejše dogajanje. Nekatere reke se bodo v manjšem obsegu sicer še lahko razlivale tudi danes, prav tako je zjutraj še pričakovati razlivanje morja. Danes in v naslednjih dneh se bo vodnatost rek po napovedi Arsa povsod po državi zmanjševala, Drava v spodnjem toku, Ljubljanica in Krka pa se bodo še razlivale.

Obilne padavine ob koncu tedna so sprožile nekaj novih plazov in vplivale na nekatere obstoječe. Plaz Blate v občini Kamnik, ki ga stalno spremljajo gasilci, bo po napovedih poveljnika kamniške civilne zaščite Tomaža Zabavnika predvidoma v torek ali sredo vendarle dobil alarmni sistem za opozarjanje prebivalcev na morebitno plazenje. Razlog za zamik vzpostavitve sistema je razmočen teren.

Pretežno sončno vreme bo vztrajalo do četrtka

Danes bo dokaj sončno. Več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije, tam bo možna tudi kakšna ploha. Popoldne bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 °C, napoveduje Arso.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo ponekod v južni in zahodni Sloveniji občasne krajevne padavine, več sonca bo na vzhodu. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 11, v alpskih dolinah malo nad 0, najvišje dnevne od 9 do 14, na Primorskem in na jugovzhodu do 18 °C, še piše na Arsovi spletni strani.

V sredo bo dokaj sončno s spremenljivo oblačnostjo in kakšno kratkotrajno ploho, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

V četrtek se bo v zahodni polovici države pooblačilo, drugod bo še večinoma sončno vreme. Pihal bo jugozahodnik. V petek lahko, glede na slikovno napoved Arsa, pričakujemo dež po večjem delu države.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:57 06.november 2023.

    Nic rdečega, rumenega, oranžnega ... Alarma? Živ dolgčas.

  • alen04 13:33 06.november 2023.

    Ok, zime ne bo, vse jasno.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:50 06.november 2023.

    Če ne bodo sprejali, bo lepo in hladno