Slovenija
19 ogledov

Kaj pa, če bom premier

Koprski župan Boris Popovič z majico SJN in privržencem Žurnal24 main
"Če bom premier, bodo pa začasno prekinili," se je ob napovedi, da se bo sojenje proti njemu zavleklo globoko v oktober, pošalil prvoobtoženi Boris Popovič.
"Negativno je, ker sem upal, da bo končano do volitev, pozitivno pa, da bomo to izkoristili za politično kampanjo," je sodni postopek proti sebi komentiral koprski župan Boris Popovič, ki mu tožilstvo očita prikrivanje, poneverbo in neupravičeno sprejemanje daril pri vodenju koprskega nogometnega kluba.

Glavna obravnava proti Popoviču in soobtoženim je bila danes sklicana že drugič (na prvem naroku sta dva obtožena manjkala). Soobtoženi so še Boris Strle, Zdravko Hočevar, Marcel Kačinari, Georg Suban in Ante Guberac. Popovič in njegovi privrženci so na sodišče prišli oblečeni v majice z napisom Slovenija je naša, s čimer so že izkoristili soj medijskih luči za prihodnje volitve.

Predlog za izločitev sodnice
Obravnava je bila večkrat prekinjena. Popovičev odvetnik Franci Matoz je predlagal izločitev dokazov – prisluhov – Anteju Gubercu, pridobljenih v drugem kazenskem postopku. Predlagal je tudi izločitev izjav Dina Pucerja (nekdanjega koprskega župana), ker je svak soobtoženega Kačinarija. Poleg tega pa še izločitev Subana, ker v preiskavi ni mogel uporabiti maternega jezika – srbščine.

Predsednica senata Tatjana Stojkovič Pavlovec je ugodila le izločitvi podatkov, ki se nanašajo na izjave Dina Pucerja. Matoz je v zvezi s tem predsednico senata povprašal, ali se bo sama izločila, ker je "okužena" z izločenim gradivom. Odvrnila mu je, naj to pač predlaga. Matoz je še dodal, da se bo glede preostalih zavrnjenih predlogov pritožil. Obravnava se bo nadaljevala 1. julija, po napovedih sodnice pa bo trajala vse do sredine oktobra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.