Slovenija
19640 ogledov

Kaj se dogaja, v dveh regijah se razmere poslabšujejo

Ljubljana
1/2
Anže Petkovšek Utrip Ljubljane med pandemijo Covid-19.
V posavski regiji so se v zadnjem tednu razmere občutno poslabšale, slabše je še v zasavski regijim medtem ko so se v obalno-kraški regiji razmere niso izboljšale.

Kako se giblje število okužb smo ocenili tako, da smo 14-dnevno incidenco na sto tisoč prebivalcev primerjali z dvojno sedemdnevno. Povedano drugače, izračunali smo, kakšna bi bila 14-dnevna incidenca, če bi se še enkrat ponovil zadnji teden.

V posavski regiji kaže na 14-odstotno zvišanje števila novih okužb, v zasavski regiji kaže na štiriodstotno, v obalno-kraški pa na enoodstotno zvišanje.

Podatek za celotno državo kaže na sedemodstotno znižanje števila novih primerov, enako je tudi znižanje v osrednjeslovenski regiji. Največje znižanje novih okužb se kaže v goriški (-27 odstotkov), primorsko-notranjski (-22 odstotkov) ter koroški regiji (minus 18 odstotkov).

Pod evropsko mejo za rdečo državo ali regijo (150) je trenutno pet slovenskig regij: goriška, koroška, jugovzhodna Slovenija, savinjska in pomurska. Blizu meje so še gorenjska, obalno-kraška in zasavska. 

Nobena regija pa ni niti blizu evropskemu kriteriju za zeleno regijo, ki znaša 25. Najboljši goriška in koroška regija imata 14-dnevno incidenco na sto tisoš prebivalcev 83 oziroma 86.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 15
  • Donald_Cullinan 16:41 08.junij 2021.

    S prenosnim računalnikom zaslužim veliko denarja (168 do 250 USD / uro). Prvi mesec sem prejel ček za 24568 ameriških dolarjev. To spletno delo je preprosto in razumljivo, Pojdite na spodnje spletno mesto in začnite ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 14:01 08.junij 2021.

    Policija dobiva dodatke, vojska dobiva dodatke, doktorji, sestre dobivajo dodatke in imajo pokrito večino prebivalstva, ki ima neko moč nad ljudmi. To bo trajalo in trajalo, dokler ne bo počilo, tako ali drugače. #MotorkaRevolucija

  • Avatar Lion007
    Lion007 11:31 08.junij 2021.

    Moja hči Cvirčana Kraljević dela v UKC in mi je rekla, da je Covid-19 oddelek čist prazen. Dodatki na njenem računu pa so fenomenalni. €€€€€€€€€😀😀😀😀