Slovenija
1262 ogledov

Kaj se dogaja v UKC? Nov odstop, tokrat strokovne direktorice

Jadranka Buturović Ponikvar UKC Ljubljana Anže Petkovšek Jadranka Buturović Ponikvar, strokovna direktorica UKC Ljubljana.
Strokovna direktorica ljubljanskega kliničnega centra (UKC) Jadranka Buturović Ponikvar je danes podala odstopno izjavo, poroča Delo. Na položaju je bila od leta 2017.

Zakaj se je Jadranka Buturović Ponikvar odločila za odstop, ni znano, uradnih informacij namreč v UKC še niso zagotovili. Kot poroča spletni časopis Delo, pa so bile v zadnjih dneh v UKC razmere izjemno napete.

Veliko prahu je dvignilo revizijsko poročilo, ki meče senco dvoma na nekaj zaposlenih, ki naj bi bili povezani z dobavitelji in zdravniki. "Tisti, ki so hodili po robu, pa trepetajo, kdaj se bodo znašli na tapeti in bodo na istem, kot je zdaj Bošnjak," navaja Delo

Kot dodajajo pri omenjenem mediju, se vse to posredno dotika tudi Buturovićeve, ki da je bila po mnenju mnogih premalo proaktivna pri urejanju zadev v UKC. Delo celo navaja, naj bi ščitila naj določene ljudi, stvari pa so ostajale toliko nedorečene, da so se dopuščala ogromna tveganja za početje, ki meče slabo luč na celoten UKC. Dnevnik dodaja, da je bila njena poteza navkljub zadnjim razkritjem v UKC-ju nepričakovana.

Danes je v javnost prišla tudi informacija, da so z UKC-ju na Policiji prijeli dve prijavi zaradi domnevnega šikaniranja v ljubljanskem kliničnem centru. Kot poroča portal N1, se ena od njih nanaša na oddelek, na katerem so so se srednješolsko izobražene medicinske sestre pritožile nad poniževalnim odnosom višje izobraženih sodelavk. Te so o domnevno zaničevalnem odnosu napisale tudi anonimno pismo. 

"Medtem ko oddelki pokajo po šivih od prenatrpanosti in dela, to določenih nadzornih sester kaj veliko ne gane, saj še zmeraj najdejo obilico časa za privatne pogovore, urejanje napotnic bližnjih, svojcev in znancev in veliko drugih stvari, ki nimajo zveze s samim delom … Nadzorna diplomirana medicinska sestra gre zjutraj domov spočita in naspana, (srednje medicinske) sestre pa po vseh štirih," odlomek iz pisma navaja portal N1

Komentarjev 7
  • munja 11:46 16.marec 2023.

    Namesto, da bi odgovarjali za svoje napake, bodo vsi začeli odstopati s položajev in zgodilo se ne bo nič. Ker je pri nas zakonodaja takšna, da se ne da nikomur nič dokazati, bi verjetno potrebovali leta, da se to uredi.

  • Avatar pantani
    pantani 11:35 16.marec 2023.

    Podgane bežijo!!!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:47 16.marec 2023.

    Vrste se še vedno daljšajo, zdravstveno osebje nezadovoljno zapušča ambulante, število zdravnikov v zasebnih praksah se povečuje, javno zdravstvo se razkraja. Vsi kričijo o korupciji, a utihnejo takoj, ko imajo od nje korist ali se prestrašijo groženj. Piše Brigite Ferlič Žgajnar v Delu