Slovenija
22831 ogledov

Kaj se dogaja z vremenom? Kje je poletje?

vreme Bralec Egon Cokan
Ponoči in zjutraj bo zmerno, ponekod pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo sprva zmerno, ponekod pretežno oblačno, popoldne pa bo povečini sončno. Zjutraj bo pihala šibka burja, ki bo čez dan ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 27, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

V torek bo na Primorskem dokaj sončno, drugod pa sprva zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bo povsod prevladovalo sončno vreme, predvsem v gorah bodo možne krajevne plohe in nevihte, ki se bodo lahko zavlekle v noč na sredo. V sredo bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami.

Za hladno fronto se nad zahodnim Balkanom krepi območje visokega zračnega tlaka. Z vzhodnimi vetrovi doteka k nam nekoliko hladnejši in bolj suh zrak.

Od četrtka do torka bodo naši kraji v šibkem območju visokega zračnega tlaka, ki se bo iznad Atlantika raztezalo nad večji del celine. Nad naše kraje bo pritekal toplejši in občasno bolj vlažen zrak. Na razvoj vremena pri nas bodo občasno vplivale višinske motnje.

Od četrtka do naslednjega torka kaže na več spremenljive oblačnosti in večjo verjetnost za plohe in nevihte, razvoj vremena pa je zaradi bližine višinskih kapelj zelo nepredvidljiv. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 30 °C, v primeru padavin pa nekoliko nižje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3