Slovenija
39 ogledov

Kaj takšnega jim ne bi padlo na pamet

sport 22.12.09 Tone Partljic, tradicionalna novoletna prireditev Nogometne zveze Saša Despot
Maribor. Starši priprtih vstajnikov niso avtorji anonimke, zaradi katere so poslanci zaslišali Partljiča.

"Kaj takšnega nam ne bi niti padlo na pamet: znane Mariborčane obsoditi, da so oni tisti, ki so hujskali naše fante," pravi Metka Kelbič, mama enega izmed še nepravnomočno obsojenih mariborskih protestnikov.

Kmalu po protestu je v javnosti zaokrožila anonimka, v kateri naj bi prav starši več znanih meščanov Maribora obtožili hujskaštva mladih k protestom proti takratnemu županu Francu Kanglerju in vladi Janeza Janše. Z anonimko se ukvarja tožilstvo, prišla pa je tudi v roke parlamentarne komisije za ugotovitev in oceno delovanja ekstremističnih skupin. Ta je pred časom že zaslišala pisatelja Toneta Partljiča, dlje pa niso prišli.

"S peticijo predsedniku državnega zbora zahtevamo, da v parlamentu sprožijo preiskavo o represiji nad udeleženci mariborskih vstaj," pravi Andrej Kurnik, ki je staršem priskočil na pomoč. "Sem osupel, da ni večjega angažmaja varuha človekovih pravic," dodaja Partljič, ki staršem predlaga, naj razmislijo o Evropskem sodišču za človekove pravice.

Komentarjev 2
  • tralala 07:57 10.april 2014.

    Ma dejte se sprenevedat, no! Kdo pa v tej državi piše anonimke, kdo sestavlja dokumente in kdo diskreditira ljudi za potrebe nabiranja političnih pik?

  • dragec 07:56 10.april 2014.

    Kako vam ni jasno, da so akterji anonimke vojaki iz SSDSS ter, da so nategnili Tonina,da jim se pridruži