Slovenija
13 ogledov

Kako bomo izbrali Junaka leta?

Žurnal24 main
Uredništvo bo med vsemi zgodbami, objavljenimi na spletnem portalu ter v dnevniku Žurnal24 in tedniku Žurnal, izbralo 12 takšnih, ki po njegovem mnenju najbolj izražajo cilje projekta.

Šest finalistov bo izbrala strokovna žirija; njeni člani bodo 12 izbrancem podeljevali točke po naslednjem ključu:

10 točk: junak Slovenije
6 točk: drugi finalist
4 točke: tretji finalist
3 točke: četrti finalist
2 točki: peti finalist
1 točka: šesti finalist

Uredništvo bo na podlagi točk, ki jih bo podelila strokovna žirija, v ponedeljek, 10. januarja, na spletnem portalu  in v časopisu Žurnal24 objavilo finaliste.

Zgodbe vseh, ki so se letos s svojimi dejanji izkazali za junake, si lahko preberete na naši posebni strani Junak leta.

Strokovno žirijo bodo sestavljali Petra Majdič, smučarska tekačica, Janko Goršek, generalni direktor Policije, Anton Koren, predsednik Gasilske zveze Slovenije, Igor Potočnik, predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije, in Gerold Biner, vodja švicarske reševalne službe Air Zermatt, ki je iz Himalaje rešil alpinista Tomaža Humarja in Matej Košir, vodja projekta Junak Slovenije in namestnik odgovornega urednika časopisa Žurnal24.

Če bo več finalistov prejelo enako število točk, se bodo višje uvrstili tisti, ki jim bodo člani strokovne žirije namenili več točk višje vrednosti.

Če kateri izmed finalistov ne bo pristal na javno izpostavljanje, bo mednje uvrščen naslednji po številu točk, ki mu jih bo podelila strokovna žirija.

Junak Slovenije bo razglašen na prireditvi, ki bo potekala v soboto, 5. februarja 2011.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.