Slovenija
17 ogledov

Kako daleč upajo pljuniti poslanci?

Sabina Kržič, novinarka Žurnala24. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Nedopustno je, da minister dobiva nadomestilo plače, če zaradi krivde odstopi sam.

Dejstvo je, da je v današnjih časih službo zelo težko dobiti. Tudi med bivšimi političnimi veljaki se verjetno najde kakšen, ki se zaradi politične kužnosti več mesecev neuspešno prijavlja na razpise in mu nadomestilo pride še kako prav.

A nedopustno je, da za navadne državljane, ki se znajdejo med brezposelnimi, obstajajo ena pravila, za politične veljake pa druga.

Prvič, nedopustno je, da lahko minister sploh dobi nadomestilo, če odstopi sam. Po mojem mnenju si ga še posebno ne zasluži, če ga za volanom ulovijo mrtvo pijanega, ko ogroža vse nas. Če navadnega delavca odpustijo iz krivdnih razlogov, se namreč lahko za nadomestilo obriše pod nosom.

Drugič, nedopustno je, da nekdo, ki je bil minister samo nekaj mesecev, davkoplačevalski denar vleče še eno leto; torej dlje, kot je sploh bil na funkciji.

Tretjič, nedopustno je, da minister eno leto blefira, da ne more dobiti službe, ne da bi kdorkoli sploh preverjal, ali to drži. Da ne omenjam, da je ob tem vesoljni Sloveniji znano, da honorarno predava na fakulteti, kjer je zamrznil svojo pogodbo o zaposlitvi. In potem, da je mera polna, zaposlitev dobi ravno na datum, ko se mu izteče nadomestilo. Kakšno naključje!?

Jajca. Funkcionarskim in poslanskim privilegijem je treba narediti konec, vsaj v taki obliki, ko se da z nič dela veliko zaslužiti. Vse bo odvisno od tega, ali bodo poslanci upali pljuniti v lastno skledo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.