Slovenija
26 ogledov

Kako do 31 tisoč evrov letne štipendije

Letos sklad, ki ga vodi Romana Tomc, ponuja za 50 odstotkov več štipendij kot la Žurnal24 main
Javni razpis. Slovenskim državljanom za študij v tujini na voljo tri milijone evrov sredstev.

Do 4. junija se lahko zainteresirani za dodiplomski ali podiplomski študij v tujini na področju naravoslovja, tehnike ali medicine, ter za podiplomski študij na področju družboslovja ali humanistike prijavijo na razpis za štipendije. Najvišja letna znaša 31 tisoč evrov (19 tisoč za šolnino in 12 tisoč za življenjske in študijske stroške).

Znesek se zdi za slovenske razmere visok, ker pa je študij v tujini povezan s precej višjimi stroški kot v Sloveniji, s takšno štipendijo prejemnikom omogočimo normalno opravljanje študijskih obveznosti in plačevanje življenjskih stroškov,” poudarjajo na Javnem skladu RS za razvoj kadrov in štipendije, ki ga vodi Romana Tomc.

Lani so na javnem razpisu podelili vsa sredstva. “Štipendistom, ki so štipendijo takrat pridobili, smo do 30. aprila izplačali slabo polovico podeljenih sredstev, preostala sredstva pa jim bomo izplačevali v prihodnjih letih glede na napredovanje njihovega študija,” pravijo na skladu. Dodajajo, da je štipendijo pridobilo 63 kandidatov (v številko niso vključeni tisti, ki so pridobili štipendijo po ugodeni pritožbi na drugi stopnji).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.