Slovenija
34 ogledov

Kako do povračila škode

Sneg Shutterstock
Preden začnete s popravilom, poskrbite za lastno varnost in poslikajte škodo.

Zavarovalnica Triglav ob močnem sneženju svetuje, da zavarovanci najprej poskrbijo za svojo varnost in če je mogoče preprečijo nadaljnje nastajanje škode. "Pomembno je, da predvsem s konstrukcij, ki obremenitve ne bi zdržale, čim bolj temeljito odstranijo sneg, pri čemer naj ne pozabijo na lastno varnost," svetujejo.

Napotki za prijavo škode

Če se soočijo s škodo, zavarovancem svetuje, da naredijo nekaj fotografij nastale, preprečijo nadaljnjo škodo, preverijo zavarovano kritje na zavarovalnih policah in v primeru ustreznega kritja škodo prijavijo. "Če so razmere varne, naj začnejo s popravilom, istočasno pa poskrbijo, da se do prihoda cenilca zavarovalnice hranijo dokazila o nastali škodi."

Škodo lahko zavarovanci prijavijo prek spletne strani www.triglav.si ali v primeru avtomobilske škode s pomočjo mobilne aplikacije, ki jo lahko brezplačno namestijo preko Apple App Store in Google Play. Na voljo je tudi 24-urna dežurna brezplačna telefonska številka 080 555 555.

Teža snega mora presegati 100 kg

Škoda zaradi padca drevesa kot tudi škoda zaradi teže snega je krita v okviru paketa C za zavarovanje DOM-a. Škoda na nepremičnini je krita le, če teža snega presega 100 kg na kvadratni meter in če je škoda nastala v manj kot 24 urah, odkar je prenehalo snežiti. To pomeni, da zavarovanje ne krije škode zaradi teže snega, če je ta že več dni npr. ležal na strehi, brez da bi ga očistili.

Za voznike kasko

Za lastnika vozila, ki ima kasko zavarovanje, je najenostavneje, da povračilo škode uveljavlja iz naslova kasko zavarovanja, ki krije škodo zaradi uničenja ali poškodovanja zavarovanih stvari, ki je posledica presenetljivih in od zavarovančeve ali voznikove volje neodvisnih dogodkov, ki nastanejo v prometu in mirovanju (npr. padec snega in ledenih sveč) ali zaradi posebnih dogodkov.

Pešci naj se izogibajo neočiščenim potem, saj se na njih pod snegom lahko skriva led, ki ga ljudje pogosto opazijo šele, ko je že prepozno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.