Slovenija
15061 ogledov

Kako ganljiva zgodba. Vsa čast našemu policistu!

Policist Matej Jerman PU Novo mesto
Predlog za medaljo.

Policijska uprava Novo mesto je na svojem Facebook profilu objavila zgodbo policista, ki je zaposlen na postaji v Trebnjem, in ki je v času svojega dopusta v tujini rešil življenje soobčana. 

Poznal ga ni, a storil, kot mu je narekovala vest. Včeraj je soočenje obhe pripravila komandirka postaje v Trebnjem, ki je policista predlagala za prejemnika častne medalje.

Policijsko sporočilo se glasi, da se policist Matej Jerman in njegov soobčan pred dogodkom nista poznala, sta pa oba dopustovala v istem kampu na Hrvaškem. Kritičnega dne je Trebanjcev med plavanjem naletel na hude težave, utapljal se je in če ne bi bilo prisebnega policista v bližini, bi očitno to bilo njegovo zadnje plavanje v življenju. 

"Matej je povedal, da se je nahajal na plaži in v vodi opazil negibno osebo. S pomočjo ostalih turistov so moškega potegnili iz vode, potem pa je naenkrat ostal sam z njim. Kljub temu, da moški ni kazal znakov življenja, je Matej ravnal prisebno, nemudoma je pričel izvajati temeljne postopke oživljanja, saj se je zavedal, da je vsaka sekunda ključna za preživetje. Kasneje mu je na pomoč priskočil še državljan Poljske, z vsemi močmi in znanjem jima je uspelo tisto največ, še pred prihodom reševalcev sta gospoda ponovno obudila v življenje," je zapisano v policijskem sporočilu. 

Srečanje Trebanjca, ki bi se skoraj utopil, in policista, ki mu je rešil življenje, je bilo ganljivo, policistu je hvaležna tudi družina ponesrečenca, ki je za las ušel smrti. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Adam_Jefferson 15:44 16.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • smejka 14:25 16.oktober 2021.

    Še dobro nam gre.Ko prebiram komentarje me slani.

  • Avatar Leon
    Leon 13:24 16.oktober 2021.

    Po zakonu je vsak državljan dolžan pomagati človeku v nesreči !