Slovenija
31 ogledov

Kako iz rdečih številk?

Športni park Dašnica naj bi začeli uporabljati septembra z novim šolskim letom. Žurnal24 main
Javni zavod Ratitovec. Za izboljšanje poslovanja ima na voljo eno leto.

 

Potraten bazen

50 tisoč evrov. Bazen je lani prinesel skoraj 50 tisoč evrov izgube, kar predstavlja 90 odstotkov izgube zavoda. Občina išče zasebnega partnerja, ki bi bazen obnovil in ga nadgradil z restavracijo in hotelom.

Javni zavod Ratitovec se je znašel v rdečih številkah, lani je namreč ustvaril dobrih 50 tisoč evrov izgube. Občina Železniki, ki je ustanoviteljica zavoda, je direktorici Magdaleni Rejec dala eno leto časa, da stanje izboljša. Če se to ne bo zgodilo, bo sledila reorganizacija, v najslabšem primeru pa celo ukinitev zavoda.

Največ izgube prinese bazen

Lansko leto, ko je bila pridelana ta izguba, je bilo za delovanje zavoda zelo neugodno, predvsem ker sta bila zaradi prenove zaprta bazen in lokal ob njem. Poleg tega se je tudi v Železnikih poznala recesija, saj je bil obisk bazena manjši kot v prejšnjih letih,” pravi župan Mihael Prevc.

Zavodu bo pri izhodu iz krize pomagala tudi občina – vsaj delno bo pokrila stroške, ki nastajajo pri vzdrževanju bazena. Največ izgube mu namreč prinese prav star in energetsko potraten bazen. Župan upa, da bodo tako z zavodom dosegli pozitivno ničlo, Rejčeva pa bo morala vsake tri mesece poročati o uspešnosti poslovanja zavoda, zvišati pa nameravajo tudi cene vstopnic za bazen.

Športni park reševal zavod?
Poleg športne dvorane se gradi športni park Dašnica, ki bo po Prevčevem mnenju pripomogel k boljšemu poslovanju zavoda. Park bo imel igrišče za odbojko na mivki, košarkarsko in rokometno igrišče, malo nogometno igrišče z umetno travo z možnostjo ureditve ledene plošče pozimi ter atletsko stezo, v sklopu parka pa urejajo tudi veliko otroško igrišče. “Kar lahko občina naredi, je, da zavodu ponudi dodatne možnosti ponujanja uslug uporabnikom,” dodaja župan.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.