Slovenija
6909 ogledov

Kako je kupec lekarni "podaril" dobre tri evre

Lekarna
Pazite, da ne zavedejo tudi vas!

"Danes sem obiskal Celjske lekarne zaradi antibiotika na recept," je na Facebooku na praznik, 1. novembra zapisal kupec, ki je obiskal dežurno lekarno. "Kupil sem še dva izdelka, za katera smatram, da bosta lajšala bolečine in mi pomagala. Na moje presenečenje mi v lekarni zaračunajo takso v dežurstu 1,55 evra. Ne na obisk. Na izdelek! Torej 3,10 evra za dva izdelka, ki sem jih kupil v minuti oz. še manj."

Ni nezakonito

Zaračunavanje takse za dežurstvo ni nezakonito, saj je opredeljeno v pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja, kjer je zapisano, da lahko v nočnem času (med 20. in 6. uro) ter ob nedeljah in praznikih lekarna zahteva doplačilo za storitve, ki niso nujne.

Račun Celjskih lekarn | Avtor:

To velja za zdravila, ki niso na recept, za katere doplačilo ni potrebno. Prav tako takse za dežurstvo ne zaračunavajo vse lekarne, ampak se lahko za to odločijo ali ne. Ljubljanske lekarne denimo takse za dežurstvo ne zaračunavajo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Harrison 07:40 04.november 2017.

    Večina komentarjev je, kot da ste na pol pismeni. Kaj je z vami?

  • mojglas 00:48 04.november 2017.

    Pravilno. Se bodo ljudje naucili da je nedelja prosti dan ne pa da hodijo po nakupih. Ce je res nujno ok, dosti pa je takih ki si nepomembne stvari ne morejo kuput cez teden. Temu primeru bi jaz takso izpustila ...prikaži več ker je imel recept on zraven se to kupil.

  • k0libri 20:29 03.november 2017.

    Obveznost, ki jo zakon ne določa, torej so pravila nezakonita. Amen.