Slovenija
19 ogledov

Kako je Mate glasoval o Jakliču

Dragutin Mate BOBO Žurnal24 main
Glasovanje. Nenavaden zaplet na seji sveta zavoda Lekarna Ljubljana. Dakićeva trdi eno, Mate drugo.

Nihče ni bil proti Marku Jakliču. Tako piše v zapisniku seje sveta zavoda Lekarna Ljubljana (LL), na kateri so izbirali direktorja LL. Natančneje, piše takole: za sprejetje sklepa o imenovanju Jakliča je glasovalo sedem od osmih članov sveta, nihče ni bil proti.

Matejeva zgodba

Se je torej član sveta Dragutin Mate, SDS, glasovanja vzdržal? Mate pravi, da ni tako. Po njegovi razlagi na seji niso glasovali z dvigom rok, ampak je vsak član sveta pojasnil svoje stališče. "Nedvoumno in jasno sem povedal, da Jakliča ne podpiram," pravi Mate. Po njegovih besedah zapisnik ni potrjen in ga na naslednji seji sveta ne bo podprl. Mate dodaja, da je na seji kadrovske komisije, ki je bila pozneje kot seja lekarniškega sveta, glasoval proti Jakliču. "Tam smo glasovali na običajen način," še pravi Mate.

Zgodba Dakićeve

Drugače pa pravi Jadranka Dakić, ki je sejo sveta vodila. Po njenih besedah so najprej glasovali o tem, kdo je za Jakliča, potem pa o tem, kdo je proti, in nihče ni bil proti.

Komentarjev 5
  • marinic.nada 16:19 18.januar 2012.

    Bravo; Trsten!!!

  • Trsten 14:30 18.januar 2012.

    Kje so moralna načela takoimenovanih naših predstavnikov? kje so socialno čuteči izbranci Zokija? Enostavno ne vedo kaj to pomeni???? Očitno je Zoki absolutistično ukazal tak rezultat. Je možno v MOLu nasprotovati morilskim potezam MOLovih izbrancev. NE, NE.Zoki je avtokratsko ...prikaži več vodenje prenesel v vlado in državni zbor.Srbizacija Slovenije gre v končno fazo. Slovenci: ali smo sposobni oddržati našo Slovenijo Slovensko?????????

  • Trsten 14:16 18.januar 2012.

    tralala, s to razliko da si ti za leve lopove. Ljubši so ti ker imaš direkten dostop do trenirkarjev in trgovine.