Slovenija
55 ogledov

Kako je odšel Isajlović

Ali je Isajlovićeva pogodba z ministrstvom za delo zakonita? Zavod za zaposlovan Žurnal24 main
Neuradno. Dragan Isajlović naj bi se za odstop odločil zaradi groženj sindikatov.Tožba. Isajlović je leta 2007 tožil državo, in sicer za dobrih 800 tisoč evrov.
Tožbe. Isajlović je po javno dostopnih podatkih lastnik dveh podjetij s sedežem na Dunajski cesti v Ljubljani. Prvo, I. S. O., je leta 2007 tožilo državo, in sicer v skupnem znesku dobrih 862 tisoč evrov. Na okrožnem sodišču v Ljubljani so nam pojasnili, da je bila po treh obravnavah zadeva končana novembra 2008. Odgovor na vprašanje, kakšna je bila razsodba, pa so nam obljubili za jutri.

"Dovolj imam!" je bil jasen Dragan Isajlović. Naši viri trdijo, da je k njegovi odločitvi, da zapusti ministrstvo za finance (MF), pripomogel tudi Sindikat Gorenjske regije v Konfederaciji novih sindikatov Slovenije (KNSS).

Menimo, da Dragan Isajlović na ministrstvu za finance opravlja delo, ki ni v skladu z veljavno zakonodajo.
Konfederacija novih sindikatov Slovenije, Sindikat Gorenjske regije

Le nekaj ur pred Isajlovićevim odstopom so namreč glavnemu inšpektorju za delo Borutu Brezovarju predlagali, "naj pristojni inšpektor za delo na MF opravi izreden inšpekcijski nadzor, in sicer brez predhodnega obvestila, ter pridobi podjemno pogodbo Dragana Isajlovića; če je zakonodaja kršena, naj ustrezno ukrepa". Menijo namreč, da je Isajlović na ministrstvu za finance opravljal delo, ki ni v skladu z veljavno zakonodajo. 

Protikorupcijska komisija. "S primerom Isajlović je protikorupcijska komisija seznanjena. Dobili smo namreč prijavo, zato smo se s tem začeli ukvarjati takoj. A nismo prišli daleč, saj nismo odkrili ničesar spornega," je direktor komisije Drago Kos jeseni povedal za časnik Finance.

Milena Koselj Šmid, predsednica Sindikata Gorenjske regije KNSS, je pojasnila, da so se za prijavo inšpektoratu za delo odločili, saj so "takšno prijavo pričakovali od višjih instanc, vendar so vsi samo čakali". Dodala je: "Če moramo za vsakega delavca podajati prijave o sklenjenih podjemnih pogodbah, naj takšna pravila upošteva tudi gospoda". V zakonskem roku pričakujejo odziv inšpektorata, če ga ne bo, pa imajo po svojih besedah pripravljen tudi nadaljnji odziv.

Odgovor zavoda jutri
KNSS ima podatek, da je Isajlović drugo pogodbo z MF sklenil za obdobje od 14. septembra 2008 do 14. oktobra 2010. Na zavodu za zaposlovanje smo preverili, ali jim je MF sporočilo potrebo po sklenitvi podjemne pogodbe in ali jim je obvestilo o sklenitvi takšne pogodbe posredovalo. To namreč od delodajalca zahteva poseben pravilnik o prijavi in objavi prostega delovnega mesta. Odgovor so nam obljubili za jutri.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.