Slovenija
2506 ogledov

Kako kupiti delnice znižane za 50 % in več?

kalkulator računanje denar
Katere delnice so v letu 2020 padle za več kot 50 %? Katera podjetja je panika najbolj prizadela? Kako jih kupiti brez plačevanja mastnih provizij?

Kako kupiti delnice znižane za 50 % in več?

11-letna rast delniških trgov je končana. Kaj zdaj?

  • Če ste leta 2009 ali 2010 kupili delnice in jih prodali še pravočasno, potem vam lahko le čestitam. Očitno imate dober nos za investicije in se zavedate, da vsaka finančna kriza predstavlja nove priložnosti.
  • Če ste leta 2009 ali 2010 vložili v delnice in jih še niste prodali ... vsekakor ne odreagirajte panično. Ta 11 letna rast delniških trgov je zgodovinsko gledano najdaljše obdobje neprekinjene rasti v celotni zgodovini indeksa S&P 500 in padec ni nič presenetljivega.
  • Če ste leta 2009 zamudili možnost, da bi oplemenitili svoj denar ... ne ponovite te napake.

Preden nadaljujete z branjem naj vas opozorim, da je vse spodaj napisano le moje osebno mnenje. Pred kakršnokoli investicijo premislite, če si lahko privoščite izgubo vloženega denarja. Torej, kako kupiti delnice? Ja tako, klikni na to povezavo, povsem enostavno je.

Delnice, ki so trenutno že znižane za več kot 50 %

Panika, zapiranje mej, ustavitev letalskega prevoza in podobni ukrepi so najbolj prizadeli turizem. A podjetja, katerih glavna dejavnost so križarjenja, so padla še nižje od ostalih.

1. Royal Caribbean Cruises – NYSE: RCL (-80 %)

17. januarja 2020 je ENA delnica tega podjetja že dosegla vrednost 135,05 USD, 17. 3. 2020 pa ste delnico tega podjetja lahko kupili že za 26,83 USD.

Royal Caribbean Cruises Ltd. je ameriška družba, ki ima v lasti križarke po vsem svetu. Gre za 2. največje podjetje na svetu v tem segmentu in v kolikor verjamete, da se bo turistični sektor po paniki hitro pobral in da bo to podjetje preživelo in se ponovno postavilo na noge, je več kot 80 % POPUST na to delnico odlična ponudba.

Kako kupiti delnice podjetja Royal Carribean Cruises?
Delnice podjetja Royal Carribean Cruises lahko zelo preprosto, hitro in kar od doma kupite na eToru.

Nekaj razlogov, zakaj za trgovanje z delnicami izbrati eToro:

  • pri nakupu delnic NI provizije (več o tem si preberite na www.etoro.com/trading/freestocks/),
  • PREPROSTA platforma,
  • trgovanje lahko začnete že z 200 €,
  • za napredne uporabnike: možnost uporabe vzvoda in trgovanje s CFD-ji na delnice in druge produkte.

Za preprosto registracijo in nakup delnic na eToro.com kliknite tukaj.

Pri trgovanju ne pozabite:

 | Avtor: eToro eToro

  • vsako trgovanje je tvegano, pretekli donosi niso jamstvo za prihodnje donose;
  • tvegajte LE kapital, ki ga v primeru izgube ne bi pogrešali;
  • 62 odstotkov računov vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali si lahko privoščite tveganje, da izgubite vložen denar.

2. Carnival Corp – NYSE: CCL (-76 %)

Največji lastnik križark na svetu, edini večji od Royal Carribean Cruises Ltd. Velik del njihove ponudbe predstavljajo tudi križarjenja po Italiji, zato so še toliko bolj na udaru. Ena izmed njihovih blagovnih znamk je tudi Costa, ki je najbolj poznana po nesreči ladje Costa Concordia 1. 1. 2012.

17. januarja ste za nakup 1 delnice tega podjetja plačali 51,90 €, 17. marca ste eno delnico lahko kupili za samo 12,08 € (P/E razmerje samo 2,94).

Za nakup te delnice velja enako kot za Royal Caribbean Cruises Ltd. Če verjamete, da se bo turistični sektor hitro po paniki pobral in da bo največji ponudnik križark preživel to krizo, je to lahko odlična priložnost.

3. American Airlines Group – NASDAQ: AAL (–60 %)

Še en segment, ki je ob izbruhu pandemije popolnoma obstal, je letalski promet in American Airlines Group, holding več različnih letalskih družb, ni mogel uiti padcu.

1. 2.2020 je AAL dosegla ceno 30,47 $ na delnico, 16. marca se je spustila cena na 12,14 $ na delnico.

Tudi za to delnico velja enako kot za prejšnji dve. Če verjamete, da se bo letalski sektor pobral in da ta družba preživela težave, je 60 % POPUST že vreden premisleka. Torej, kako kupiti delnice? Ja tako, klikni na to povezavo, povsem enostavno je.

4. Booking.com – NASDAQ: BKNG (–40 %)

Cena delnice podjetja Booking Holding, lastnika dobro poznanega turističnega portala Booking.com, je bila 10. januarja 2.086,90 $, 17. 3.2020 pa ste jo lahko kupili že za 1.253 $.

Čeprav je ta delnica znižana za manj kot 50 %, je zanimiva za vse, ki ste bolj naklonjeni tehnološko naprednim podjetjem. Če ste že razmišljali o nakupu delnic kakšnega tehnološko zelo naprednega podjetja, a so bile cene v zadnjih letih previsoke, je to priložnost, da kupite delnice po tako nizki ceni, kot je ni bilo že od leta 2016.
__________________________________________________________________________

V vse zgoraj naštete delnice lahko vložite prek eToro.com – hitro, preprosto in BREZ provizije.

Za registracijo na eToro.com kliknite tukaj.

  • Vsako trgovanje je tvegano, pretekli donosi niso jamstvo za prihodnje donose.
  • Tvegajte LE kapital, ki ga v primeru izgube ne bi pogrešali.
  • 62 odstotkov računov vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali si lahko privoščite tveganje, da izgubite vložen denar.

Vse napisano je moje osebno mnenje, a v kolikor se odločite, da boste svoj težko prislužen denar investirali v delnice, indekse ali katero koli drugo obliko, ne pozabite na ta pravila:

1. Ne reagirajte panično
Karkoli se zgodi, ne odreagirajte panično.

Zgodovina nas je naučila, da nobena kriza ne traja prav dolgo in da se podjetja ter njihovi dobički po vsaki krizi vrnejo še močnejši. Prav zato je pomembno, da v delnice vložite le tiste prihranke, ki jih ne boste nujno potrebovali vsaj naslednjih 5 let, saj boste tako lahko dogajanje spremljali precej bolj mirno kot pa če bo od tega odvisen vaš življenjski standard.

2. Vlagajte postopoma
Nikar ne skušajte ujeti najnižje cene, saj boste najverjetneje zamudili in kasneje, ko bo cena rastla, se boste precej težje odločili za nakup.

A prav tako ne zapravite vseh sredstev že takoj, saj je zelo verjetno, da bo cena delnic še padala nekaj časa.

Moj predlog je, da denar, ki ga želite vložiti, razdelite na 4-8 obrokov in načrtno vsak mesec ali vsakih 14 dni investirate en del teh sredstev. Tako lahko izkoristite tako imenovani »cost average« efekt (prikaz na grafu spodaj) in kupujete več delnic takrat, ko je cena nižja in manj takrat, ko je cena višja. Torej, kako kupiti delnice? Ja tako, klikni na to povezavo, povsem enostavno je.

 | Avtor: Wealth Academy Global Wealth Academy Global

3. Znižajte stroške
Že minimalne provizije ob vstopu in med upravljanjem lahko močno znižajo vaš končni dobiček, zato se pred kakršno koli investicijo natančno pozanimajte o vseh stroških, ki jih boste plačali na začetku, med upravljanjem in ob izstopu.

4. Razpršite

Ne stavite vsega vašega denarja na eno samo podjetje. Tako bo ves vaš denar odvisen le od enega podjetja in od le nekaj ljudi, ki to podjetje upravlja. Razpršite denar med več podjetij in med več različnih podjetij, saj delate dolgoročno investicijo in niste v casinoju.

Ena izmed možnosti za nizke stroške in razpršenost so tudi indexi kot npr. S&P500, Dow Jones itd.

Moje najljubše pravilo pa je citat Warrena Buffetta: "Bodi prestrašen, ko so drugi pohlepni in bodi pohlepen, ko so drugi prestrašeni."

 | Avtor: Reddit Reddit

Za registracijo na eToro.com kliknite tukaj.


Vsako trgovanje je tvegano, pretekli donosi niso jamstvo za prihodnje donose.

Tvegajte LE kapital, ki ga v primeru izgube ne bi pogrešali.

62 odstotkov računov vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali si lahko privoščite tveganje, da izgubite vložen denar.