Slovenija
82 ogledov

Kako načrtovati decembrske izdatke?

stres, darila, moški Žurnal24 main
December je za številne najbolj stresen mesec leta. Tistih, ki bi jih radi obdarili, je veliko, denarja pa malo. Kako se organizirati?

Zveza potrošnikov Slovenije je pripravila nekaj splošnih napotkov o prazničnih izdatkih.

V prvi vrsti svetujejo organiziranost; pametno si je pripravili seznam ljudi, ki jih nameravate obdarovati, in določiti okvirno vsoto, ki jo boste namenili nakupu primernega darila za vsakega.

Enako načrtujte praznovanje, ocenite stroške za hrano, pijačo in dekoracijo. Če se vam zdi izračunani znesek previsok, ZPS svetuje, da vsaj nekaj daril in dekoracij iydelati sami, s prijatelji in najbližjimi se dogovorite za simbolična darila, na novoletni zabavi namesto klasičnega obdarovanja organizirajte srečelov (vsak prinese le eno darilo), ne pretiravajte z dekorativno osvetlitvijo – varčujte z energijo.

V okviru zmožnosti

ZPS svetuje, da nekaj denarja za december privarčujete že med letom, močno pa odsvetujejo najemanje kreditov. Z nakupi začnite pravočasno, še preden se začne nakupovalna mrzlica. Tako boste imeli dovolj časa zaprimerjavo cen in za morebitno naročilo daril preko spleta, saj to ni le udobneje, pač pa pogosto tudi ugodneje.

Izogibajte se spontanim nakupom, držite se načrta, ki ste si ga pripravili, da ne izgubite nadzoranad načrtovanimi izdatki. Ne nasedajte posebnim ponudbam in akcijam,preverite, ali so zares ugodne, saj so takšne pogosto le na prvi pogled. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.