Slovenija
44 ogledov

Kako s snegom zaslužiti

Te dni denar leži dobesedno na cesti. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Čiščenje snega. Veliko zanimanje za študente, plačilo za fizično delo pa do sedem evrov na uro.
Načeloma je vsak upravljalec oz. lastnik nekega območja dolžan poskrbeti za varnost, to pomeni, da poskrbi za očiščene in posute poti, odstranitev sveč itd. A je hkrati tudi vsak posameznik dolžan poskrbeti, da se zavaruje pred padci, če so vremenske razmere takšne, kot so, so nam povedali na pravni službi Zavarovalnice Triglav. Odškodninska odgovornost je v primeru nesreč odvisna od okoliščin.

Ponudbe za čiščenje snega z zasebnih zemljišč dežujejo, a dela sproti oddajamo zainteresiranim študentom, so nam povedali na Študentskem servisu Ljubljana. Najbolj po študentih povprašujejo v Ljubljani, Mariboru in Celju, pa so nam povedali na Študentskem servisu Maribor.

Za čiščenje mestnih cest in pločnikov smo odgovorni mi, vse ostalo je v domeni lastnikov zemljišč, so nam pojasnili na Komunalnem podjetju Ljubljana, ki ima koncesijo z MOL.

Od vihtenja lopate boste sicer težko obogateli, saj se urna postavka giblje med petimi in sedmimi evri na uro, po dogovoru z najemnikom je vmes morda vključena tudi malica in topli napitek. To pa je vseeno tudi do dvakrat več od postavk, ki za študentsko delo veljajo v proizvodnji. Na spletnem oglaševalskem mestu smo sicer naleteli na oglas, v katerem se nekdo ponuja celo za 15 evrov na uro, pri čemer je za lopato pripravljen poprijeti tudi ponoči.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.