Slovenija
34 ogledov

Kako se izogniti predbožičnemu kaosu

ljubljana 24.12.09, gneca v trgovini, guzva, nakupovanje, kupci, mercator center Nik Rovan
Če potrebujete le še sestavine za praznično večerjo, se lahko izognete gneči in artikle naročite na dom.

"Že zdaj me je strah, kako in kje bom jutri kupil kruh," je nad božično nakupovalno mrzlico bentil kolega. V decembru – še posebej tik pred prazniki – se trgovine običajno sprevržejo v potrošniški kaos. Da je darila in ostale izdelke za potrošnike še posebej ugodno naročati kar iz domačega fotelja, se zavedajo tudi trgovci, ki v zadnjem času kar tekmujejo, kdo bo zagotovil cenejšo in ugodnejšo dostavo. Spletni trgovec Amazon celo obljublja, da bo v več ameriških mestih zagotovil enourno dostavo naročenih izdelkov, tudi prehrambnih.

Dostava na dom: Če naročite danes, hrano lahko dobite že jutri

Slovenci so pri naročilih hrane nekoliko bolj zadržani, a zadnji podatki statističnega urada kažejo, da naročanje hrane prek spleta tudi pri nas konstantno narašča. Med večjimi trgovci spletno dostavo ponuja le Mercator, a jo tudi zaračuna. Brezplačno jo zagotovijo le, če boste zapravili več kot 80 evrov. So pa nam še danes zagotovili, da bi vam hrano v primeru, če bi jo naročili danes, dostavili še jutri.

(Foto: Shutterstock) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Pripeljejo tudi manjši trgovci

Dostavo na dom zagotavlja tudi več manjših trgovcev s hrano, kot so Kalček, Ekošara in Zeleni zabojček, a so v večini primerov njihove ponudbe dostave na dom omejene na določene dni v tednu. Zato je težko pričakovati, da vam bodo izdelke dostavili še pred božično večerjo.

Izogibanje gneči tudi s prevzemom

Če bi se želeli gneči izogniti, lahko želene izdelke tudi naročite in jih nato že zbrane le prevzamete. Takšno možnost ponujajo pri Mercatorju in tudi E.Leclercu, a slednji omogoča prevzem le v Ljubljani, a obljubljajo, da vam lahko izdelke pripravijo že v dveh urah. Mercator pa zagotavlja prevzem izdelkov v večjih hipermarketih po Sloveniji. 

Komentarjev 1