Slovenija
49 ogledov

Kako se je pri vas doma reklo?

Na območju Občine Jesenice so nekatera stara hišna imena že označena s tablicami Žurnal24 main
Razvojna agencija zbira stara hišna imena v petih gorenjskih občinah. Projekt je vreden 32 tisoč evrov.

Od septembra v občinah Bled, Gorje, Kranjska Gora, Radovljica in Žirovnica pod vodstvom Razvojne agencije zgornje Gorenjske (Ragor) poteka 32 tisoč evrov vreden projekt zbiranja starih hišnih imen, ki je financiran je od Evropske unije in ministrstva za kmetijstvo prek programa Leader ter petih udeleženih občin.

Kot je povedal vodja projekta pri Ragorju Klemen Klinar, je projekt v začetni fazi zbiranja imen. Virov je več: pozivajo domačine, naj sporočijo svoja hišna imena, pregledali bodo obstoječo literaturo in župnijske knjige, vključili krožke osnovnih šol za zbiranje imen in povezanih zgodb na terenu ter tudi srečanja z domačini.

"Projekt bo potekal do konca leta, nabrana hišna imena in izbor z njimi povezanih zgodb bomo predstavili v knjižici, seznam pa bo objavljen tudi na spletu. V prihodnjem letu pa načrtujemo tudi označitev hišnih imen s tablami, vendar to ni v projektu Leader,"
pojasnjuje Klinar.

Stara hišna imena lahko sporočite na Ragor na telefonsko številko 04/581 34 16.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.