Slovenija
28 ogledov

Kako se smejimo v elektronskem svetu?

Telefon EPA
Raziskovalci zaposleni na Facebooku so v svoji raziskavi ugotovili, da je 15 odstotkov ljudi v analiziranem tednu na družbenem omrežju izražalo smeh. Prevladujejo pa štiri različice zapisa smeha.

Daleč najbolj pogost način zapis haha, ki vključuje tudi različice hahah, hahaha, haahhhaa, in ga uporablja 51,4 odstotka ljudi. S 33,7 odstotka sledijo tisti, ki prisegajo na različne emotikone, nato pa z 13,1 odstotka osebe, ki uporabljajo zapis hehe. Le 1,9 odstotka pa je tistih, ki se poslužujejo zapisa LOL, ki predstavlja angleško kratico za laughing out loud oziroma smejati se na glas.

Najstarejši uporabniki LOL

Mediana, srednja vrednost uporabnikov, je pokazala, da so zapisovalci emotikonov najmlajši, najstarejši pa uporabniki kratične pisave LOL. Mediana zapisovalcev haha in hehe pa je med obema različicama.

Vse štiri oblike zapisov so razširjene tako med moškimi kot ženskami, a v primerjavi med spoloma na emotikone in LOL prisega nekoliko več žensk, na zapise haha in hehe pa le nekoliko več moških.

Načini zapisa smeha | Avtor: Facebook Facebook

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.