Slovenija
38 ogledov

Kako šikanirati šefa

Jurij Žurej Anže Petkovšek
Jurij Žurej. Dobil "nemogoč" rok za odgovor na obtožbe.

V četrtek popoldne je dobil pripombe na svoje delo, v petek obisk kriminalistov, jutri pa mora direktor Urada Republike Slovenije za intelektualno lastnino (UIL) Jurij Žurej odgovoriti na četrtkove pripombe. "Nekdo je zelo premislil, kako onemogočiti pripravo odgovora in zagotoviti razrešitev iz krivdnih razlogov," pravi Žurej in dodaja: "Klasično šikaniranje!"

Očitki podrejenih

Komisija ministrstva za gospodarstvo Žureju med drugim očita dviganje glasu, žaljenje podrejenih, omejevanje socialnih stikov podrejenim in nekorektno nalaganje novih nalog. Žurej odgovarja: "Iz prijav izhaja, da so jih dali tisti, ki so že bili v disciplinskem postopku, ali tisti, za katere sem zahteval pregled delovanja v preteklih letih in odgovornost."

Tožnik in sodnik hkrati

Pripombe so nekateri zaposleni na UIL že pred časom poslali gospodarskemu ministrstvu, zbrala pa jih je posebna komisija, ki bo odločala o Žurejevi krivdi ali nedolžnosti. Med tremi člani komisije je tudi eden, ki je poslal prijavo na Žurejevo delo ministrstvu. "Kadija tuži, kadija sudi," pravi Žurej, kar pomeni, da sta tožnik in sodnik ena in ista oseba.

Komentarjev 1
  • KOJAK 08:34 26.marec 2012.

    Evo lene kadre je nomogoče odpustiti iz javne uprave, če jih že hočeš te obtožijo šikaniranja štango jim pa drži minister katerega glavna vrednota je ZDRAVA KMEČKA PAMET!