Slovenija
26 ogledov

Kako so nadzirali Duhovnikovo

Mateja Duhovnik ostaja na čelu Darsa. (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
AUKN od nadzornega sveta Darsa zahteva, naj razišče, ali je uprava družbe smotrno porabljala denar za svetovanje. Tega se je samo lani nabralo kar za milijon in pol evrov.

Kot je v sporočilu za javnost zapisala Agencija za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN), je zahtevo za preučitev morebitnih nepravilnosti v zvezi s svetovalnimi pogodbami v Družbi za avtoceste RS (Dars) poslala včeraj. "Nadzorni svet je namreč dolžan spremljati zakonitost poslovanja družbe, kot tudi gospodarnost in učinkovitost poslovanja. Prav tako je nadzorni svet dolžan nemudoma ukrepati pri ugotovljenih kakršnihkoli nepravilnostih pri poslovanju družbe. Gre za izrazito pristojnost in tudi odgovornost nadzornega sveta, zato mora nadzorni svet izvajati omenjeno vlogo skrajno resno in dosledno," so zapisali v AUKN.

Agencija pričakuje kar najhitrejšo preučitev in njeno seznanitev z vsemi pogodbami in naročili svetovalne in druge narave, ki jih je Dars sklenil v zadnjem letu.

V javnost je prejšnji teden prišlo, da naj bi Dars pod vodstvom Mateje Duhovnik v letu 2011 najel za več kot 1,5 milijona evrov različnih svetovalcev. Prav tako lani naj bi kljub obširni lastni pravni službi najeli za pol milijona odvetniških storitev. Gospodarski minister Radovan Žerjav je v odzivu dejal, da se bodo morali na te "prijateljske usluge izbrancem" odzvati tako nadzorniki Darsa kot tudi AUKN.

Komentarjev 3
  • Veteran 22:01 22.maj 2012.

    Mateji Lahovnik zapleniti vso imetje in ga razdeliti med nezaposlene in oškodovane s strani DARS-a.

  • Lavdan 16:33 22.maj 2012.

    DARS-u suvereno vlada mercedesova manekenka s svojimi prijatelji. Minister ve kako poslujejo saj je bil prometni minister. Nadzorniki so, pa tako samo za okras in dober denar.Če kaj zaškriplje, pa odstopijo. Odgovarjal ni še nihče.

  • 1111 16:20 22.maj 2012.

    ...do kdaj bo narod trpel in požiral, do kdaj????