Slovenija
164 ogledov

Kako so nam Kitajci ukradli Bled

Kitajski oglas za Dimond Bay bralka
Bled na oglasih China Airlines. Za fotomontažo, s katero oglašujejo industrijski Diamond Bay, so si izposodili naš turistični biser.

Kitajci na avionih China Airlines oglašujejo Diamond Bay s fotomontažo, za katero so si izposodili naš turistični biser. "Kraja, šlamparija, napaka ali zloraba," se sprašuje bralka, ki nam je poslala fotografijo. "Smo lahko ponosni, ker so uporabili naš biser, ali pa morda ravno zato jezni?"

Na Turizmu Bled pravijo, da so bili že večkrat priča "izposoje" podobe Bleda ali drugih lepot Slovenije za promocijo drugih dežel. "Na zadnji so otok celo po svoje naselili," pravi direktorica Eva Štravs Podlogar in dodaja, da se lahko ob ogledu Diamond Baya na Googlu in Viumeu še dodatno zamislimo.

"Vsekakor sem zelo srečna, da naš posnetek pokaže lepoto in energijo Bleda, ki si ju ne pustimo vzeti," zaključi. Promocijski video Bleda si lahko ogledate tukaj.

Komentarjev 3
  • saramara 15:03 21.maj 2013.

    Aja, pa hvala za prevod!

  • saramara 15:02 21.maj 2013.

    Uporabi ti fotomontazo slike kitajskega zida za promoviranje Slovenije, pa da vidimo ali to ne bi slo v nos (ali kam drugam) Kitajcem.Meni to ni v noben ponos! Ce so hoteli vzeti sliko Bleda, potem so morali pustiti kot ...prikaži več je, ne pa gor napopat neki tempelj.

  • bager 14:29 21.maj 2013.

    To je oglas kitajskega nepremicninskega podjetja COFCO s katerim oglasuje nove nepremicnine z imenom "Diamond Bay" (tako kot recimo celovski dvori). V tekstu pise: "Od sedaj naprej se bodo velike gostije v zivljenju dogajale na jezerih in otokih". ...prikaži več Ostalo je pa premajhno za prebrat. To da so izbrali Bled za ponazoritev slogana nam je vsekakor lahko v ponos. China Airlines je drugace Tajvanska letaska druzba.