Slovenija
36 ogledov

Kako ste pa vi silvestrovali?

Silvestrovanje v Ljubljani
1/6
Žurnal24 main
Tudi v Sloveniji bučno pričakovanje novega leta 2012.

V Ljubljani so se silvestrovanja s koncerti na Trgu francoske revolucije ter na Pogačarjevem, Mestnem in Kongresnem trgu začela ob 21. uri, na ulicah naj bi po pričakovanjih praznovalo  več kot 50.000 ljudi, glavna atrakcija je seveda polnočni ognjemet.

V Mariboru se je silvestrovanje na Trgu Leona Štuklja začelo ob 22. uri in bo trajalo do 4. ure zjutraj. Nastopili bodo Tanja Žagar, Helena Blagne in Show Band Klobuk ter operni pevec Tim Ribič. Silvestrski program bo vključeval tradicionalno županovo zdravico in ognjemet.

Novoletno praznovanje v Celju se je začelo z otroškim silvestrovanjem v Pravljični deželi že ob 12. uri. Za starejše Celjane pa je Zavod Celeia Celje pripravil silvestrovanje na prostem na Trgu celjskih knezov. Nastopila bo skupina Rok'N'Band.

V Velenju so na Titovem trgu pripravili tradicionalno silvestrovanje na prostem. Od 22. ure dalje na Titovem trgu nastopa Natalija Verboten. Ob polnoči, tik pred ognjemetom, bo zbranim voščil velenjski župan Bojan Kontič.

V Kopru so silvestrske zabave na več lokacijah, in sicer na Titovem trgu, v Taverni ter na trgu pri Oro Caffe. V Piranu je silvestrovanje na prostem na Tartinijevem trgu, tudi Izolani lahko novo leto pričakajo na prostem, in sicer v Parku Pietro Coppo.

Silvestrovanje na prostem bo v Kranju organizirano na Slovenskem trgu, kjer bo pela Nuša Derenda, po tradicionalnem dunajskem valčku in novoletnem voščilu župana Mohorja Bogataja pa bo sledil še ognjemet.

Kako boste praznovali vi?

Ste že začeli čakati poloč? Pošiljite nam fotografije! Prvi je bil bralec Marjan s fotografijo svoje večerje.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.