Slovenija
0 ogledov

Kako telefonirati ceneje

Žurnal24 main
Izberite pravega ponudnika mobilnih storitev (operaterja) in si znižajte stroške telefoniranja na mesečni ravni tudi za več kot polovico (govorimo o paketih brez naročnine).

Kako? Preračunajte, kateri paket najbolj ustreza vašemu načinu. Pri tem upoštevajte število klicev, ki jih opravite v lastnem in drugih omrežjih, število poslanih kratkih in multimedijskih sporočil.

Iz priložene tabele je razvidno, da je med najdražjimi ponudniki zagotovo največji slovenski mobilni operater Mobitel – dražji od drugih postaja, če namesto pošiljanja kratkih sporočil s prijatelji raje govorite. Sicer pa bo na spletni strani zurnal24.si članku priložena tabela, s katero si bo lahko vsak sam preračunal, koliko bi lahko privarčeval ob zamenjavi operaterja.

Kliknite za povečavo. © Žurnal24

 
Za Metko Mobi najdražji
Obravnavali smo primer 16-letne srednješolke Metke, ki uporablja paket Mobi. Na mesec s prijatelji govori okoli 160 minut (120 v Mobitelovem omrežju, 30 v drugih in okoli deset v stacionarnih), pošlje okoli 150 sporočil in še dodatnih 15 slikovnih. Mesečni strošek, preračunan po podatkih iz tabele, znaša nekaj več kot 43 evrov (nismo upoštevali nočne tarife in storitve Povej vse – Mobi). To je hkrati tudi največ med vsemi operaterji.

Najugodnejši operater bi bil za Metko Tušmobil s Kul tarifo – pri njem bi na mesec zapravila 26 evrov ali 17 manj kot pri Mobitelu. Če govorimo v odstotkih, bi njen strošek za mobilni telefon lahko znašal 40 odstotkov manj. Kaj pa pokaže izračun pri drugih ponudnikih: 27 evrov na mesec bi zapravila pri M mobilu, pri Izimobilu 32,40 evra, pri Debitelu in Si.mobilu pa čez 35 evrov.

Milijarda minut
Konec marca je mobilno omrežje uporabljalo prek dva milijona uporabnikov, je razvidno iz podatkov, objavljenih na spletnih straneh statističnega urada. Od tega je 1,36 milijona naročnikov, preostali pa so predplačniki. Vsi skupaj so v prvem četrtletju opravili za več kot 838 milijonov minut pogovorov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.