Slovenija
25 ogledov

Kakšen je plan B, ve le župan Muhič

Župan Alojzij Muhič Jerca Božič Kranjec
EP 2013. O pripravah na prvenstvo s predstavniki Fibe vse v presežnikih. Le dvorane Portoval še ni.

Novo mesto. "Gradbinci zagotavljajo, da bo dvorana zgrajena v desetih mesecih, jaz rok podaljšujem na marec 2013," je ob včerajšnjem obisku Nara Zanolina, generalnega sekretarja Fibe, povedal župan Alojzij Muhič.

"Zavedati se morate, da bo vse, kar vam bo prineslo prvenstvo in kar bo za njim ostalo, pozitivno," je o tem, kar so mu o pripravah povedali Novomeščani, z zadovoljstvom dejal Zanolin.

Investitorja še ni

Na razpis za investitorja, ki naj bi prispeval 51 odstotkov od 18,3 milijona evrov vredne naložbe, se do včeraj ni prijavil še nihče. Rok za prijavo je 15. december. Na naše vprašanje, kakšen je plan B, če ne bo nobene prijave, je Muhič odgovoril, da o tem še ne govorijo. "Je pripravljen, imam ga jaz, tudi moji sodelavci ne vedo, kakšen je. Dokler to ni potrebno, ga ne želim obelodanjati," je dodal.

Kje bo igrala Slovenija?

Na vprašanje, ali bo Novo mesto gostilo tudi tekmovanja domače reprezentance, je Aleš Križnar, direktor EP v košarki 2013, dejal, da bo to odločil žreb, ki bo konec prihodnjega novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.