Slovenija
17288 ogledov

Kakšna burleska: Vladi zdaj žal, da je sprejela takšen zakon o štempljanju

vlada RS vlada Roberta Goloba Flickr/Vlada RS
Minister za gospodarstvo Matjaž Han je za N1 povedal, da zakon ni izvedljiv, in da bo koalicija morala priznati, da je bila podpora zakonu napaka.

Vlada naj bi nameravala novi zakon o evidentiranju delovnega časa, ki naj bi začel veljati v ponedeljek, popraviti, poroča N1. Kakšne bodo spremembe in kakšna pravila bodo veljala v ponedeljek, za zdaj ni znano.

Vladna koalicija naj bi na torkovem na hitro sklicanem sestanku, na katerem je bil prisoten tudi minister za delo Luka Mesec, med drugim ugotovili, da bi bilo v določenih panogah dele zakona tako rekoč nemogoče izvajati, piše N1.

Po neuradnih podatkih N1 se omenja zamik izvajanja zakona, dokler se v koaliciji ne dogovorijo, kako natančno ga popraviti. Govora je o izjemah, torej poklicih, kjer evidentiranje, kot si ga je zamislil Mesec, ni ne mogoče in ne smiselno. 

"Sem za to, da se delavce zaščiti in da je v tej državi red. Vendar je ta zakon žal napisan tako, da je neizvedljiv. Podjetja ne vedo, kako naj ga realizirajo, in tudi delavci bodo imeli zaradi tega zakona težave. Že tako imamo veliko gospodarskih in ekonomskih težav, zato se mi ne zdi v redu, da sprejmemo nek zakon samo zato, da bomo lahko naredili kljukico, v bistvu pa je neživljenjski. Mislim pa, da lahko vendarle sklenemo nek 'gentlemanski dogovor' v primeru, da bomo vedeli, kakšna bo novela zakona, ki bi lahko začela veljati v roku meseca dni," je za N1 povedal minister za gospodarstvo Matjaž Han.

Komentarjev 54
  • sam1 11:13 16.november 2023.

    Žal jim je??? Še včeraj so kar eden čez drugega hireli nabijati,kako je ta zakon dober in je bil sprejet za dobro delavcev,danes pa glave v listje-najmanj kar je,bi morali glavni predlagatelji in snovalci te zblode leteti na cesto.....

  • AnGus 11:03 16.november 2023.

    Ta vlada ima konstantne težave s prezgodnjo ejakulacijo!

  • drugačen 09:22 16.november 2023.

    Važno je , da si evidentiran ali kaj delaš ali ne pa ni pomembno. Za priviligirane pa niti to ni potrebno. Gled na zakone, ki ji sprejemajo delajo slabo, nestrokovno in bolj malo.