Slovenija
16648 ogledov

Kakšne bodo sankcije za opitega šefa državne firme?

Print Screen
DRI bo ukrepal na prvi seji, napoveduje glavni nadzornik.

"Nadzorni svet se bo z dogodkom seznanil in ukrepal z vsemi pristojnostmi. To je vse, kar lahko povem v tem trenutku," glede nesprejemljivega vedenja Tadeja Vebra, člana poslovodstva državne Družbe za razvoj infrastrukture (DRI) sporoča prvi nadzornik DRI Damir Topolko. " Prihodnja seja nadzornega sveta, na kateri bomo obravnavali omenjeni primer, bo sklicana v najkrajšem možnem času," pravijo v nadzornem svetu DRI. 

Tadej Veber je bil eden od štirih moških (skrajno desno), ki so med neposrednim javljanjem iz Planice v oddajo Svet na Kanalu A obkolili novinarko. Opiti moški so se vedli neprimerno, eden od njih pa je zastavljal še vulgarna vprašanja.

Dva od moških, eden od njiju je Veber,  sta se z novinarko včeraj sestala in se ji opravičila, kakšne sankcije pa bodo doletele Vebra,  pa še ni znano. Na DRI so pojasnili, da je bil Veber tam zasebno, ne kot predstavnik DRI. Na infrastrukturnem ministrstvu so obnašanje, ki mu je bila priča vsa Slovenija, označili za nespoštljivo in neprimerno. Od DRI pričakujejo, da bo ravnal z vso resnostjo.

Veber je bil pred leti član strokovnega sveta SDS in svetovalec nekdanjega ministra za infrastrukturo in prostor Zvonka Černača. Arhitekt je znan tudi kot glavni akter v aferi Opera, ko je leta 2007 je svetoval ministrstvu za kulturo pri projektu obnove Opere in Moderne galerije, hkrati pa je bil zaposlen v družbi Gradis biro, ki je bila podizvajalec pri obnovi Opere.

Tadej Veber | Avtor:

 

Komentarjev 30
  • Avatar Leon
    Leon 09:47 29.marec 2018.

    Krivec je tisti ,ki je temu gospodu omogočil takšno službico ,da lahko počne kar si želi brez kazni in plačila .To so novodobna JARA GOSPODA kot se radi imenujejo .

  • Avatar praufo
    praufo 16:54 28.marec 2018.

    je pa zanimivo, kako so na 24kur hitro umaknili celoten prispevek - filmček ... nekaj jim je ušlo al je pa tole lepo zrežirana predvolilna scena

  • dragec 14:24 28.marec 2018.

    da vodiš državno firmo moreš biti ali nor,ali pijan ali zdrogiran