Slovenija
19242 ogledov

Kakšne temperature nas čakajo v prihodnjih dneh

Dež Prodimedia
"Danes bo oblačno. Zjutraj bo na zahodu začelo deževati, padavine bodo čez dan zajele vso državo," so napovedali na Agenciji RS za okolje.

Po njihovih napovedih bodo predvsem v južni Sloveniji tudi nevihte s krajevnimi nalivi. Zapihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem popoldne zmerna do močna burja.

Meja sneženja se bo proti večeru spustila do nadmorske višine okoli 1.200 metrov, v noči na ponedeljek pa tudi pod 1.000 metrov. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

"Ponoči bodo padavine slabele in se umikale proti vzhodu. Zjutraj bo le še ponekod ob meji s Hrvaško na vzhodu občasno rahlo deževalo. Burja na Primorskem bo ponehala," napovedujejo. 

Za danes popoldne so na Arso izdali opozorilo, saj bo na Primorskem zapihala zmerna do močna burja. Na izpostavljenih mestih bodo najmočnejši sunki vetra dosegali hitrost od 100 do 120 kilometrov na uro. Že v drugi polovici noči na ponedeljek bo hitro slabela.

Kisel ponedeljek

V ponedeljek dopoldne se bodo oblaki na zahodu ter ponekod na Gorenjskem po napovedi strokovnjakov z Arsa trgali. Drugod bo oblačno, ponekod ob meji s Hrvaško na vzhodu bo čez dan občasno še možen rahel dež.

Predvsem v Prekmurju in deloma na Štajerskem in Koroškem ter na Gorenjskem vzdolž Karavank in Kamniških Alp bo še pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od ena do sedem, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 9 do 13, na Primorskem do okoli 17 stopinj Celzija.

Kaj pa ostali dnevi

V torek in sredo bo zmerno oblačno in suho vreme. Severni veter se bo v torek spet nekoliko okrepil in v noči na sredo ponehal.

Glede na verjetnosti izračun meteorologov, se bodo v torek najvišje dnevne temperature gibale od 12 stopinj Celzija v osrednji Sloveniji in do 18 stopinj Celzija na Primorskem. Od srede pa vse do nedelje se bodo najvišje dnevne temperature gibale od 16 do 17 stopinj Celzija, na Primorskem bodo temperature za kakšno stopinjo višje. Od torka do nedelje nas najverjetneje čaka suho vreme.

Komentarjev 2
  • ngayabamvuga 11:34 22.oktober 2017.

    Nudimo posojilo od 1.000.000 € Nudimo posojilo zaposlenim, nezaposlenim, upokojencem in študentom. Ugodne obrestne mere in odplačevanje po meri ter dogovoru. Kontaktirajte : borut.martin@gmail.com

  • ngayabamvuga 11:34 22.oktober 2017.

    Resne ponudbe 48 ur Strinjam se, da vam pomaga pri kolicini, ki sega od 5.000 € do 900.000€ E-pošta: borut.martin@gmail.com Hvala