Slovenija
3657 ogledov

Kakšno vreme bomo imeli ta teden

Mraz, pasji kakci Anže Petkovšek
Zelo različne temperature po Sloveniji ...

"Ponoči in zjutraj bo v vzhodni Sloveniji delno jasno in zjutraj po nekaterih nižinah megleno. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo," napovedujejo na Agenciji RS za okolje. Ob morju bo pihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 14 stopinj Celzija.

V nedeljo bo po njihovih izračunih v zahodni Sloveniji občasno deževalo, drugod bo še suho vreme, predvsem v vzhodni Sloveniji bodo obdobja sončnega vremena. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju se bo krepil jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, ob morju in v vzhodni Sloveniji do okoli 18 stopinj Celzija.

Kaj pa v prihajajočem tednu?

"V noči na ponedeljek se bo dež okrepil in do jutra razširil na vso Slovenijo. Predvsem v bližini morja bodo tudi nevihte s krajevnimi nalivi," pravijo. V ponedeljek in torek bo oblačno s padavinami, ki bodo v torek oslabele. Hladneje bo. Meja sneženja bo večinoma med 700 in 1100 metri nadmorske višine. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem pa zmerna burja.

Od četrtka do nedelje nas sodeč po verjetnostnem izračunu čaka suho vreme, v soboto bodo najnižje jutranje temperature na Gorenjskem že minus pet stopinj Celzija. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.