Slovenija
22699 ogledov

Kakšno vreme nas čaka za velikonočne praznike?

Zvončki, sneg in jajčka
Vreme bo naslednji teden iz dneva v dan slabše ...

Vremenoslovci za ponoči napovedujejo jasno vreme. "Zjutraj bo pretežno jasno, nekaj oblačnosti bo na vzhodu države," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem okoli 4 stopinj Celzija."

Jutri bo dokaj sončno, popoldne se bo na severu zmerno pooblačilo. "Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod vzhodni veter," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem do 15 stopinj Celzija."

V torek bo spremenljivo oblačno, pozno popoldne bodo na severu možne posamezne plohe. "Na Primorskem bo zapihal jugozahodnik," napovedujejo pri Arsu. "V sredo bo na vzhodu in na obali spremenljivo, drugod pa pretežno oblačno. Popoldne bo na zahodu pričelo rahlo deževati. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo."

Od srede naprej dež

Dež | Avtor: Profimedia Profimedia

Od četrtka do torka po napovedih Arsa naši kraji pod vplivom ciklonskih sistemov, ki se bodo obnavljali nad večjim delo Evrope. Vremenske fronte nas bodo predvidoma dosegle v četrtek in za vikend.

"Prevladovali bodo vetrovi zahodnih in južnih smeri, s katerimi bo nad naše kraje postopno dotekal toplejši in občasno zelo vlažen zrak," pišejo pri Arsu. 

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V četrtek kaže na deževno vreme, padavine pa bodo v noči na petek slabele. "Meja sneženja bo predvidoma na okoli 1000 metri nad morjem," še napovedujejo pri Arsu. "Od petka do torka je verjetnost za padavine še vedno znatna, sončna obdobja bodo predvsem na vzhodu. Ob jugozahodnem vetru bo predvsem na zahodu lahko občasno deževalo, na nov prehod fronte pa kaže za vikend. Najvišje dnevne temperature bodo v večjem delu države med 10 in 15 stopinj Celzija, v soboto in nedeljo krajevno lahko do 20 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.