Slovenija
49 ogledov

Kalanovo zamenjal Komljanec

„Prijavil sem se na razpis, ker v dveh letih od mojega odstopa niso uspeli najti Žurnal24 main
Podjetje Mabra Inženiring izolskemu zdravstvenemu domu vrnilo posojilo. Novi v. d. Evgenij Komljanec. Pogodba z Mabro na računsko sodišče.

Gordana Živčec Kalan je do vključno 21. januarja vršilka dolžnosti, ko ji poteče mandat. Na njeno mesto pa od 22. januarja nastopi Evgenij Komljanec do izbire novega direktorja oziroma najdlje za eno leto,“ je dejal Radivoj Nardin, predsednik sveta zavoda Zdravstvenega doma (ZD) Izola po skoraj petih urah razprave. Komljanec, ki se je poleg izolskega zdravnika Mladena Mrkajiča, prijavil na razpis za direktorja, je ZD Izola že vodil sedem let do leta 2009, ko je odstopil.

Druga služba. Mnenje glede predsednice zdravniške zbornice Gordane Živčec Kalan, ki je na spomlanski glasovanju o nezaupnici, dobila večinsko podporo, se obrača tudi v skupščini ZZS. “Predsednica ima med članstvom vse manj podpore, vendra pa ni še nobene uradne iniciative za njeno odstavitev, “ pravi Stanko Vidmar, predsednik odbora ljubljanskih zdravnikov, ki so zahtevali odstop Kalanove zaradi napak pri postopku proti Zlatki Kanič, ki je zdravila Bora Nekrepa.“ Na skupščinskem svetu bomo sprožili diskusijo in predlagali finančno revizijo delovanja zbornice. Če bi revizija pokazala nepravilnosti, bomo na spomladanski skupščini tudi ukrepali, “ razlaga Vidmar.

 

Še enkrat Šoltes
Opozorila sem člane sveta naj ne ponovijo napake, ki so jo storili moji predhodniki in ne imenujejo nekoga, ki bi lahko bil v konfliktu interesov,“ je glede Komljanca, ki ima sicer ortodontsko ambulanto, namignila Kalanova. „Prijavil sem se na razpis, ker v dveh letih od mojega odstopa niso uspeli najti novega direktorja in se mi je to zdelo družbeno odgovorno,“ je dejal Komljanec ter dodal, da nima nobene zasebne prakse, s katero bi bil v konfliktu interesov.

Na nocojšnji seji so člani sveta zavoda pregledali in se zgolj seznanili z domnevno spornim depozitom oziroma posojilom Mabri inženiring. Glede na samo težo tematike so se odločili, da računsko sodišče ponovno povprašajo za mnenje, tokrat na podlagi dokumentov. Računsko sodišče je sicer že podalo negativno mnenje, ki pa je temeljilo zgolj na podlagi hipotetičnega vprašanja Nardina. Odgovor pričakujejo v roku 14 dni.

 

Denar sproščen
Nevenka Zekič,
direktorica Mabre, nam je že popoldne zagotovila, da so tekom današnjega dne vrnili posojilo oziroma sprostili depozit ZD Izola, ki je pri Poštni banki Slovenije znašal 150 tisoč evrov. Nakazali so tudi obresti, in sicer v znesku 3.822 evrov.

Po besedah Gordane Živčec Kalan je ZD Izola poleg tega za bančni depozit prejel še 692 evrov obresti in tako torej skupaj zaslužil 4.514 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.