Slovenija
60 ogledov

Kam grejo žurerski evri

Vstopnina na študentskih zabavah, ki potekajo zadnja dva tedna, je med tri in pe Žurnal24 main
Obračunavanje. Anonimka: denar gre v žep funkcionarjev. Hozjan: Vse račune hrani organizator.

Avtor anonimke, ki smo jo prejeli v uredništvo, je študent, ki naj bi ga člani društva N.A.Š.I. (Nova alternativna študentska iniciativa) prepričevali v organizacijo študentske zabave v lokalu Bachus.

Za organizacijo fakultetnega žura naj bi mu od pobranih vstopnin obljubili tudi zaslužek. Sam je prepričan, “da bi dogodek lahko organizirali brez vstopnine za študente”.

Priprave na volitve

N.A.Š.I. Posamezniki iz društva se bodo 26. in 27. oktobra na volitvah po fakultetah potegovali za 45 sedežev v Študentski zbor Študentske organizacije Univerze v Ljubljani.

N.A.Š.I. niso organizator
Na pojasnila smo se obrnili na predsednika N.A.Š.I., Marka Hozjana, sicer nekdanjega podpredsednika Zveze študentskih klubov Škis. Pojasnjuje, da društvo ni organizator zabav, jih pa uporablja za svojo promocijo (čez 14 dni bodo namreč potekale volitve v študentski zbor Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, op. a.).

Dogodke zanje organizira samostojni podjetnik Marko Hafner, ki tudi hrani vse račune za vstopnino.

Hafner je potrdil, da se ukvarja z organizacijo tovrstnih dogodkov, je pa stvar dogovora, ali se vstopnina pobira. Če se, potem Hafner s sredstvi pokrije stroške organizacije (razdeljevanje letakov, okrasitev, morebitni najem hostes in podobno), preostanek pa je njegov zaslužek.

Ivan Mikulin iz kluba Bachus, kjer sta včeraj in dan prej potekali dve zabavi, pod kateri so se “podpisali” N.A.Š.I., je potrdil, da vstopnine na tovrstne dogodke ne zahteva Bachus, pač pa je to stvar organizatorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.