Slovenija
17 ogledov

Kam je šlo 8 milijonov

Zavod za zaposlovanje Martin Kerin
Razpis. Zavod in ministrstvo sta ga predčasno zaprla, češ da denarja ni več.

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) je javni razpis 
Zaposli.me, ki je namenjen subvencioniranju zaposlitev brezposelnih, zaprl en mesec pred iztekom, čeprav denar sploh ni bil porabljen.

Na ZRSZ so predčasno zaprtje razpisa sicer utemeljili s tem, da bodo že "na podlagi predloženih ponudb vsa razpoložljiva sredstva razdeljena", vendar to, kot se je izkazalo, ne drži.

Za predvidenih 3.250 zaposlitev v letih 2011 in 2012 je bilo namreč zagotovljenih kar 13 milijonov evrov, na razpis pa se je prijavilo vsega 1.137 delodajalcev za 1.275 subvencij, kar znese le 5,1 milijona evrov.

Kam je torej izginilo skoraj osem od 13 milijonov evrov, ne povedo ne na ZRSZ 
ne na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ). Na ZRSZ se sklicujejo, da so za tovrstna pojasnila pristojni na 
MDDSZ, od koder pa smo dobili nenavaden odgovor, da "se bodo neporabljena sredstva iz leta 2011 prenesla v leto 2012 in se uporabila za isti namen".

Zakaj je bil torej razpis predčasno zaprt z izgovorom, da so porabili že ves denar, hkrati pa na MDDSZ priznavajo, da "neporabljena sredstva" obstajajo, za zdaj torej ostaja uganka.

Komentarjev 4
  • privat 07:22 04.marec 2012.

    krizo imajo tudi bogati ...vsaj v glavi! Sej imamo sposobno policijo,komandirji jih bojo pošiljali na cesto služit ,da pokrijejo to zgubo....sex če plačaš takoj ,plačaš samo polovičko

  • mia 08:03 22.februar 2012.

    a, si morajo nekaji razdeliti odgovorni, saj vsi tako delajo?

  • xoro 19:49 21.februar 2012.

    Pa sej to nemoreš verjet banda kurčeva povsot krade!!! za crknt!!!