Slovenija
18 ogledov

Kam so izginile pokojnine?

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Bralka je sporočila, da aprila ni prejela obvestila o pokojnini, podobno pa naj bi se zgodilo še nekaterim upokojencem. Ob tem je precej zaskrbljena, saj so na obvestilu osebni podatki. Na ZPIZ-u preverjajo.

"ZPIZ (Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje) je 29. aprila 2011 nakazal pokojnine na račune na bankah, ne vem pa, ali so dobili pokojnine tudi tisti, ki jih prejemajo osebno!" je v pismu zapisala bralka zurnala24.si.

Doslej je obvestilo o pokojnini, kot je še sporočila, vedno dobila kakšen dan pred nakazilom pokojnine, a tega aprila ni bilo.

Tudi po praznikih obvestila ni
"Ker smo predvidevali, da je mogoče zaradi strnjenih praznikov prišlo do zamika pošiljanja, smo se nekako pomirili, ker pa omenjenega obvestila tudi v tem tednu še ni bilo, sem preverila najprej pri svojem poštarju, ki je ves
začuden rekel: 'Saj teh obvestil pa menda ne bo več
.'," je še sporočila bralka. Pri preverjanju na ZPIZ-u se do konkretnih odgovorov ni dokopala.

Ob tem jo še skrbi, če so obvestila prišla v neprave roke, saj so na njih osebni podatki, ki bi jih lahko tako ali drugače zlorabili.

So jih izgubili?
Obvestila za ZPIZ tiska in preko poštne dostave pošilja pogodbeni partner zavoda, so nam pojasnili na ZPIZ-u.

"Aprilske pokojnine so bile izplačane 29. aprila, pogodbeni partner je obvestila pošiljal v torek, četrtek in petek minuli teden. Konkretno težko rečem, zakaj naj nekateri ne bi prejeli obvestil; obstaja možnost, da so se izgubila, lahko je prišlo do izpada pri tiskanju obvestil ... Zadevo bomo preverili pri partnerju, o večjem številu tovrstnih težav pa nismo bili obveščeni," je za naš portal pojasnil Brane Kokot, vodja službe za odnose z javnostmi na ZPIZ-u.

"Za zdaj" obvestila še aktualna
Kokot je odgovoril tudi na navedbe poštarja, ki je naši bralki omenil, da naj obvestil o pokojninah v prihodnje ne bi pošiljali več.

"Pri članih sveta zavoda je sicer že padla ideja, da bi v prihodnosti obvestila pošiljali le ob spremembah višine nakazil. Če bi že prišlo do ukinjanja mesečnih obvestil,  se bo to urejalo postopoma," je še dodal Kokot in zagotovil, da bodo upokojenci za zdaj še naprej mesečno prejemali obvestilo o pokojnini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.