Slovenija
209 ogledov

Kam so šli stotisoči evrov?

Robert Žnidar v imenu malih delničarjev pravi, da od vodstva zahteva pojasnila, Žurnal24 main
Tekstina. Mali delničarji menijo, da so bili oškodovani. Revizija vseh poslov.

 Na za prihodnji teden sklicani skupščini tekstilne tovarne, ki jo vodi Simeon Špruk, bo spet vroče.

"Ker nismo dobili odgovorov, smo zahteval sklic izredne skupščine. Uprava pa jo je sklicala kot redno in z vsebino, ki ji ustreza. Glede naše zahteve za revizijo se bojim, da bo z večino izglasovan sklep, naj se revidirajo posli, ki za upravo niso sporni. Predlog sklepa namreč ne zajema vseh poslov, za katere obstaja sum, da so bili negospodarni in škodljivi ter naj bi povzročili oškodovanje družbe," nam je dejal predstavnik manjšinskih delničarjev Robert Žnidar iz skupine GBD.

Izguba že 5 let

Tekstina. Družba je lani ustvarila 3,8 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje (predlani 5,8 milijona) in 2,8 milijona evrov čiste izgube. Z izgubo posluje tudi letos.

Sporna dokapitalizacija Tekstike
Mali delničarji zahtevajo, naj revizor za zadnjih petih let preveri vse posle s povezanimi družbami, z nepremičninami in preprodajo delnic, s katero je Tekstina ustvarila izgubo, odpise terjatev ter lansko propadlo dokapitalizacijo in skrivno prodajo odvisne družbe Tekstika družbi BPD Fida.

Po zadnji dokapitalizaciji Tekstike v višini skoraj 1,4 milijona je Tekstina družbo brez vednosti delničarjev prodala in pri tem ustvarila izgubo kar 1,7 milijona evrov. Špruk je pojasnil, da se je za prodajo odločil, ker je Tekstika že vrsto let poslovala negativno, mali delničarji pa menijo, da so bili oškodovani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.