Slovenija
46 ogledov

Kam z otroki na dan stavke?

Vrtec Nik Rovan
23. januarja bodo vrtci in šole zaprti. V vrtcih bo za tiste otroke, ki jim starši ne morejo zagotoviti varstva, poskrbljeno s celostnim programom. Varstvo ponujajo tudi komercialni ponudniki.

Šole in vrtci bodo zaradi stavke 23. januarja zaprti. A v primerih, ko starši druge izbire nimajo, bodo svojega otroka lahko vseeno pripeljali.

"Pri nas bo poslovala ena enota, ta trenutek je otrok za tri skupine," je povedala Maja Kunaver, ravnateljica vrtca France Prešeren iz Ljubljane. "Za te otroke bo poskrbljeno v celoti, s programom bodo dekleta delala osem ur, zagotovljena bo tudi prehrana in celotna dnevna rutina. Če bo vreme, bodo odšli tudi ven."

V osnovnih šolah ne bo pouka in dejavnosti po pouku. "Bomo pa poskrbeli za najnujnejše varstvo vaših otrok od 8. do 14. ure," je zapisano na okrožnici Osnovne šole Toneta Čufarja. Za učence, ki bodo ta dan na šoli, bo organizirana samo malica. V tajništvu so nam povedali, da so do zdaj prejeli dve prijavi za varstvo otroka.

Varstvo tudi drugače

Če doma ni babic, dedkov ali koga drugega, ki bi lahko poskrbel otroka, ali se starši ne bodo organizirali kako drugače, je na voljo tudi varstvo v različnih športnih društvih in zavodih, ki ponujajo varstvo večinoma proti plačilu od 20 do 40 evrov na otroka.

Nekaj predlogov:

V sredo, 23. januarja, bo v času stavke javnih uslužbencev, v Vodnem mestu Atlantis organizirano dnevno varstvo otrok. Program varstva, ki ga bodo vodili animatorji, je primeren za otroke med 4. in 15. letom. Otroke lahko starši pripeljejo med 7. in 9. uro zjutraj, ponje pa morajo priti do 17. ure.

Varstvo za otroke pripravlja tudi ekipa Zavoda Bunker v stari mestni elektrarni-Elektro Ljubljana. Pripeljete lahko otroke med prvim in desetim letom starosti, in sicer med 8. in 16. uro. otroci bodo imeli na voljo igralnico, varstvo in pijačo, za hrano pa morajo poskrbeti starši.

Tudi v Otroški akademiji na Litijski cesti 35 bodo v času stavke poskrbeli za vaše otroke. Celodnevno varstvo bo organizirano za otroke od treh do deset let. Poskrbljeno bo tudi za prehrano.

Varstvo za osnovnošolske otroke organizira tudi Konex Center. Otroci bodo imeli športne aktivnosti in animacijski program. Za varstvo bo poskrbljeno med 7. in 16. uro. Poskrbljeno bo tudi za malico in kosilo.

Komentarjev 3
  • klincek 21:57 21.januar 2013.

    na tv se ena od učiteljic hvali kako bodo prišli v službo ob 7.00 nič delali in odšli ob 15.00sssprašujem jo ALI STE OSEM UR V SLUŽBI SAMO KADAR STAVKATE,ker drugače niste o delu bi pa tudi lahko kakšno rekli

  • Andrej Kovačič 21:35 21.januar 2013.

    pa spet vse informacije samo okoli ljubljane...... pa pizdomater ko da ni slovenije drugje.... katastrofa

  • dragec 15:04 21.januar 2013.

    Kam z otroki na dan stavke?Prejšnjem Kučanovem zetu, slabo se je izkazal, zato ga je Ana brsnila v ritko.