Slovenija
22 ogledov

Kamenčane so preslišali

Jože Artnak (desno spodaj), prejšnji šentjurski pod-
župan, meni, da bo debata o Žurnal24 main
Obvoznica. Nujna, a še vedno vprašljiva, saj krajani nasprotujejo trasi.

Do 7. februarja bodo lahko občani dali pripombe na javno razgrnjen prostorski načrt (PN) za odsek navezovalne ceste od Dramelj do Šentjurja, ki bi Obsotelje in Kozjansko približala avtocesti. Kot je na spletni strani zapisal Jože Artnak, prvak šentjurske LDS, naj bi občina te dni pospešeno nadaljevala postopke za čimprejšnjo umestitev tega dobrih osem kilometrov dolgega odseka, vrednega 32 milijonov evrov.

Obvoznica je nujna
Navezovalna cesta. Omogočila bi hitrejši dostop do avtoceste Ljubljana–Maribor za celotno industrijsko cono in južni del Občine Šentjur ter tudi celotno območje Obsotelja in Kozjanskega z 52 tisoč prebivalci.

Sestanek s prizadetimi
A sedanji župan Marko Diaci za to objavo ni vedel. “Za to slišim prvič,” je dejal za Žurnal24, ko smo preverjali, kako so se dogovorili s krajani Kamenega, ki načrtovani trasi nasprotujejo. “Kamenčane so doslej ignorirali,” je poudaril Diaci in dodal, da je bil PN sprejet mimo vednosti krajanov. S prizadetimi se je zato na hitro sestal v ponedeljek popoldne. “Skupaj z njimi bom poskušal iskati rešitev za optimizacijo trase,” nam je dejal.


“Pričakovanja nerealna”
“Pozdravljamo potezo župana, ki nas želi vključiti v projektno skupino in slišati naš glas,” nam je pred sestankom dejal Andrej Janežič iz civilne iniciative in dodal, da imajo Kamenčani že nekaj let izoblikovana jasna stališča. “Bomo videli, kaj nam občina lahko še ponudi,” je še dejal Janežič, ki dvomi, da bodo zbližali stališča. Pristavil je, da se dajo akti tudi razveljaviti. “Pričakovanja Kamenčanov, da bi cesto speljali kje drugje, so nerealna, saj bi to pomenilo, da bi se izvedba premaknila za najmanj desetletje,” pa meni Artnak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.