Slovenija
55 ogledov

Kameniku 8 let zapora

(Foto: Vecernji list/Pixsell) Žurnal24 main
Na reškem sodišču končano ponovljeno sojenje Kristijanu Kameniku in njegovi mednarodni skupini preprodajalcev mamil. Za Kamenika osem let zapora in dosmrtni izgon iz Hrvaške.

Na reškem županijskem sodišču se je s sodbo v imenu hrvaškega ljudstva končalo sojenje tako imenovani Kamenikovi heroinski navezi.

Tudi na ponovljenem sojenju je kazenska sodnica Ika Šarić člane združbe  spoznala za krive, da so od začetka leta 2007 do marca 2008 kvarnerske odvisnike oskrbovali s heroinom. Vodjo združbe, 38-letnega Konjičana Kristijana Kamenika, je obsodila na osem let zapora, izrekli pa so mu tudi dosmrtni izgon iz Hrvaške.

Kamenik je sicer pred 14 dnevi na reškem sodišču priznal, da je
preprodajal mamila na območju Reke. Takrat se je pred sodnico Šarićevo pokesal in izrazil obžalovanje ter nanjo naslovil prošnjo, naj njegovo pričevanje upošteva v korist milejše kazni.

Ponovno sojenje Kameniku in njegovi mednarodni skupini preprodajalcev se je na Reki začelo 11. januarja, potem ko so bili člani skupine septembra 2009 nepravnomočno obsojeni na 60 let zapora. Hrvaško vrhovno sodišče je sodbo, v kateri je Kamenik že bil obsojen na osem let zapora, zaradi nezakonitih dokazov razveljavilo lansko jesen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.