Slovenija
28 ogledov

Kamere pregledali tudi inšpektorji

Pošta Nik Rovan
V ljubljanskem logističnem poštnem centru naj bi zaposlene nadzirali s kamero. Pošta: Inšpekcijski nadzor videosistema ni ugotovil nepravilnosti.

Pošta Slovenije je za področje varnosti za letos namenila 2,1 milijona evrov, od tega pomemben del za ukrepe v poštnem logističnem centru v Ljubljani. A slednji naj ne bi bili namenjeni v prvi vrsti za povečanje varnosti zaposlenih in zaščiti pred morebitnimi roparji, ampak za nadzor svojih zaposlenih. "Največ so vložili v nadzor svojih zaposlenih, ne za njihovo varnost," je povedal vir. "Namestili so celo skrite kamere, za katere zaposleni ne vedo, da so tam," je zatrdil.

Na pošti pravijo, da varnostnih ukrepov v logističnem centru ne morejo podrobno pojasnjevati, saj "ne želijo razkriti strategije varovanja objekta". Potrjujejo pa, da "zaradi preprečevanja deviantnih dejanj izvajajo videonadzor". Slednji je bil tudi predmet inšpekcijskega nadzora pristojnih institucij, v katerem pa "niso bila ugotovljena nobena neskladja s pozitivno zakonodajo, ki ureja izvajanje tovrstne oblike varovanja ljudi in premoženja".

En mesec od ropa v Kresnicah

Da je vodstvu videonadzor nad zaposlenimi v primerjavi z njihovo varnostjo pomembnejši, so Pošti že očitali tudi v sindikatu. Posebej glasno po tragičnem dogodku na pošti v Kresnicah, ko je v oboroženem ropu pred točno enim mesecem umrla poštna uslužbenka.

Podrobnih podatkov, kako so v tem času poskrbeli za varnost tamkajšnjih zaposlenih, na Pošti ne dajejo. "Pošta Slovenije zagotavlja, da v tem času že intenzivno izvaja napovedane aktivnosti za čim večje zavarovanje zaposlenih," zatrjujejo. 

Generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc je po ropu povedal, da so bile za pošto Kresnice v letošnjem letu načrtovane tri oblike varovanja – videonadzor, mehanske zapore in sistem dimnih pasti, vendar so jih "dogodki zaradi težav pri javnih razpisih prehiteli".

V enem mesecu od ropa pošte na Kresnicah se je zgodil še en oboroženi rop, 12. julija je bila tarča pošta v Semedeli, vendar tam k sreči nihče ni bil poškodovan.

Komentarjev 2
  • smito23 21:05 21.julij 2011.

    V naši krajevni skupnosti smo zadjnič samo v ideji "snovali" napad na pošto - kako jo oropati: ugotovili smo, da bi jo oropali brez vsakih težav, da bi z lahkoto in brez umora prišli do večje količine denarja in brez ...prikaži večz kakršnih koli težav zbežali z vsaj 5 - 7 minutno prednostjo pred policisti. iz pošte bi brez težav izstopili neprepoznavni in tudi, če bi policija zaprla vse ceste v okolici, jim ne bi to nič pomagalo. skratka, vem za popoln načrt ropa pošte, katera življensko izpostavlja delavko na pošti. Dejstvo je, da bi moral ta Hauc, direktor pošte že v primeru smrtne žrtve zdavnaj odstopiti, pa gre očitno za kretena, diletantskega in nesposobnega ter nevzgojenega nesposobnega po videzu debeluha, ki nima razčiščenih pojmov o časti in spoštovanju med ljudmi. Mladi smo včasih takim ljudem rekli ljubkovalno "GOVNO!"

  • 1111 16:11 21.julij 2011.

    glavno da imajo kamere, ki preverjajo kolikokrat grejo delavci scat...žal smo slovenski narod ovce, da nam ni para!!