Slovenija
32 ogledov

Kamere v igralnicah

V vrtcu Jadvige Golež na Cesti zmage obnova fasade do 1. septembra še ne bo konč Žurnal24 main
V Mariboru vsi otroci našli prostor, v Hočah pa v javnem vrtcu ni dovolj prostora za vse.

V Mariboru so morali zaradi povečanega števila otrok letos odpreti 14 novih oddelkov javnega vrtca. “Kljub povečanju števila otrok ni nihče s stalnim prebivališčem v Mariboru ostal brez prostora v vrtcu, čeprav ni bilo vedno možno ugoditi želji staršev po točno določeni lokaciji,” pravijo v Mestni občini Maribor, ki je čez poletje obnovila kar nekaj enot vrtcev. “Do septembra še ne bodo končana dela v centralni kuhinji vrtca Ivana Glinška na Gregorčičevi ulici, v kotlovnici enote Mehurčki Vrtca Tezno, kjer, tako kot v Limbušu, obnavljamo tudi sanitarije,” dodajajo na občini.

V Hočah pomoč zasebnikov

Za vse otroke pa ni bilo prostora v javnem vrtcu Občine Hoče - Slivnica. “Zavrniti so morali več kot 80 otrok, zato v Hočah odpiramo novo enoto vrtca, ki se bo od javnega razlikoval tudi po tem, da bo v igralnicah kamera, da bodo lahko starši z individualnim geslom svojega otroka spremljali prek spleta,” pravi Saša Jankovič, lastnica zasebnega vrtca Kidsplanet, ki ima tudi v Mariboru še dovolj prostora.

45 dodatnih zaposlitev, predvsem vzgojiteljic in pomočnic vzgojiteljic, je prineslo odprtje novih oddelkov v mariborskih javnih vrtcih.

Zaradi prostorske stiske so v Rogozi, ki je del Občine Hoče - Slivnica, pred dnevi položili temeljni kamen za prvi nizkoenergijski vrtec v Sloveniji. “Glede na prirast otrok je že v načrtu gradnja vrtca na občinskih zemljiščih v Slivnici,” pravi župan Jože Merkuš.

Gradbena dela v Marjetici

Na Ptuju jim je mesto v vrtcu uspelo zagotoviti vsem otrokom iz občine, na čakalni listi pa je ostalo okoli 180 otrok iz drugih občin. Po besedah ravnateljice Vrtca Ptuj Božene Bratuž so mnogi od teh že sprejeti v vrtce v okoliških občinah, česar pa starši ne sporočijo. Sicer pa bodo bivanje v desetih oddelkih enote Marjetica prva dva tedna v septembru še motili gradbeni delavci, ki urejajo novo športno dvorano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.