Slovenija
10541 ogledov

Kamnik: Nesreča letala, pilotu nudili zdravniško pomoč

letalska nesreča Anže Petkovšek
Zaradi napake je letalo moralo kmalu po vzletu zasilno pristati.

Okoli pol osmih zvečer je prišlo do letalske nesreče v Kamniku. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, je prišlo do napake na letalu, zato je moralo letalo takoj po vzletu pristati na bližnji njivi, ne da bi letalo spustilo kolesa. 

Kot poroča portal kamnik.info, so pilotu, ki je zasilno pristal med Križem in Podgorjem, na pomoč priskočili kamniški gasilci in reševalci Nujne medicinske pomoči Kamnik. 

Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem. Gasilci so zaprli dovod goriva, s pnevmatskimi blazinami dvignili letalo, da so lahko spustili kolesa in ga nato odvlekli nazaj na letališče. 

Na kraju so posredovali tudi policisti, ki preverjajo okoliščine dogodka. Portal kamnik.info je poročal, da je bil pilot letala v nesreči poškodovan. S PU Ljubljana so danes zjutraj sporočili, da so pilotu reševalci nudili zdravniško pomoč, "po do sedaj znanih podatkih pa v dogodku ni bil poškodovan".

"Na ultralahkem letalu je nastalo za nekaj tisoč evrov škode," so zapisali policisti, ki nadaljujejo z zbiranjem vseh obvestil. O dogodku je bil obveščen tudi preiskovalec letalskih nesreč. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1