Slovenija
27 ogledov

Kampanjo prekinile tehnične težave

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Delo na črno. Brezovarjev telefon za prijave spet deluje. Odzivnik zamenjali z "gospodično".

 

Kontakti za špecanje
Zaposlovanje na črno. Kršitelje lahko prijavite na telefonsko številko inšpektorata za delo 01/436 14 11 ali na e-naslov irsd@gov.si. Delo na črno. Tržni inšpektorat je dosegljiv na gp.tirs@gov.si, prometni inšpektorat pa na mpz.pirs@gov.si. Prijave sprejemajo tudi na davčni upravi na brezplačno številko 080/3060 ali na elektronski naslov prijave.durs@gov.si.

Prijave. “V ponedeljek sem znova poklical, pa se nihče ni javljal. Ko sem v torek prebral vaš članek, sem poskusil še enkrat in dvignila je nadvse prijazna gospodična. Najprej se je opravičila, ker njihov odzivnik ne dela, in rekla, da si bo, če bom počasi povedal, zapisala vse podatke,” nas je spet poklical bralec, ki nas je pred dnevi obvestil, da telefonska številka inšpektorata za delo, na katero naj bi državljani prijavljali delo in zaposlovanje na črno, ne deluje, kot bi morala. To smo v ponedeljek preverili tudi sami, pa se nam na omenjeni številki, ki je kot kontakt za prijave navedena tudi v brošuri ministrstva za delo, ni javil nihče.

Spomnimo: bralec je želel inšpektorjem prijaviti vulkanizerja, ki v svoji delavnici dela na črno.

Na ministrstvu za delo, kjer so za kampanjo proti delu in zaposlovanju na črno porabili 36 tisoč evrov, so pojasnili, da je ravno v ponedeljek nastala okvara na odzivniku, o čemer je inšpektorat javnost tudi obvestil na svoji spletni strani. Sicer pa na ministrstvu pravijo, da lahko ljudje kršitelje kadarkoli prijavijo tudi prek drugih komunikacijskih kanalov, kot so druge telefonske številke, telefaks in elektronska pošta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.