Slovenija
37 ogledov

Kanalec zahteva sezname

Slavko Kanalec, glavni direktor Acronija, načrta o zmanjšanju števila zaposlenih Žurnal24 main
Pritiski. Direktor Acronija zahteva tudi podatke o koriščenju dopusta.

“To, kar se zdaj dogaja v Acroniju, se ni še nikoli. Med delavci je zavladala panika,” je včeraj dejal Marjan Žurman, predsednik Acronijevega sindikata Skei, ki v podjetju dela že 38 let.

V sindikatih so ogorčeni nad samovoljo Slavka Kanalca, glavnega direktorja Acronija, ki je brez načrta presežnih delavcev pripravil načrt o skoraj 300 presežnih delavcih, o katerem smo pisali včeraj.

Seznami dopustov
“Sindikatov ni o ničemer obvestil. Nad številko 269 sem šokiran! Če se bo to res zgodilo, lahko podjetje zapremo,” je poudaril Žurman. Sindikata bosta od uprave Slovenske industrije jekla (Sij) zahtevala odgovore, kaj se v Acroniju dogaja. Kanalec naj bi od vodij obratov poleg seznamov presežnih delavcev zahteval tudi, naj pripravijo sezname koriščenja poletnih dopustov, čeprav – kot je pojasnil Klemen Drobič, predsednik Acronijevega sindikata Neodvisnost – direktor za zaposlene še ni pripravil niti načrta dopustov niti gospodarskega načrta.

Kanalčevo izmikanje
“Krši vsa pravila. Ogorčeni smo! Ob dobrih poslovnih rezultatih je to prava katastrofa!” je komentiral Drobič. Če bi Kanalec brez soglasja sindikatov izpeljal omenjeno odpuščanje, bi si s tem nakopal tožbi. Za komentar načrta presežnih delavcev smo včeraj vprašali tudi Kanalca, a smo iz službe za stike z javnostmi dobili odgovor, da na naša vprašanja v dogovorjenem roku ne morejo odgovoriti, so pa odgovorili nekaterim novinarjem drugih medijev. Za STA je Kanalec denimo izjavil, da “se nadaljuje le postopno zmanjševanje delovne sile na mehak način”. Dokument s podpisom Kanalca, ki smo ga objavili včeraj in po katerem naj bi delo izgubilo 269 ljudi, pa je po njegovih besedah le delovni dokument oziroma zapisnik sestanka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.