Slovenija
46 ogledov

Kanalizacija in čistilna naprava 2014

Pogodbo sta podpisala bivši župan Janko Bukovec in direktor Purgatorja Matej Ste Žurnal24 main
Dela. V Semiču bodo gradili kanalizacijo in čistilno napravo. Dela ocenjena na slaba dva milijona evrov.

Dan pred občinskim praznikom je zdaj že bivši župan Janko Bukovec z Matejem Stegelom, direktorjem podjetja Purgator, podpisal pogodbo o izgradnji čistilne naprave in kanalizacijskega sistema v Občini Semič. Dela, ki jih bosta poleg postonjskega Purgatorja izvajala cerkniško Gradišče in srbski Hidrograđevinar, zajemajo gradnjo dobrega 5,5 kilometra kanalizacijskega omrežja in nadgradnjo čistilne naprave Semič. Projekt, ki je ocenjen na slaba dva milijona evrov, zajema tako projektiranje kot izvedbo gradbenih del, do podpisa pogodbe pa ga je vodila Polona Kambič, direktorica semiške občinske uprave in nova županja. 

Evropa, občina in država
Petinšestdeset odstotkov finančnih sredstev bo nakazanih iz evropskega kohezijskega sklada, 25 odstotkov jih bo zagotovila država, preostalih deset odstotkov pa bo pokrila semiška občina. Projektiranje bodo začeli v začetku prihodnjega leta, gradnja pa se bo končala konec leta 2013. Sledilo bo eno leto poskusnega obratovanja, konec leta 2014 pa naj bi se projekt končal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.