Slovenija
13356 ogledov

Kandidati, ki jih boste na listi SDS zaman iskali

SDS Saša Despot
SDS je objavila seznam kandidatov za državnozborske volitve. Nekaterih vidnih imen na kandidatni listi ni.

SDS je po seji sveta stranke na spletni strani objavila seznam kandidatov za državnozborske volitve. Predsednik stranke Janez Janša bo že tradicionalno kandidiral v volilnem okraju s sedežem v Grosuplju, pa tudi v sosednjem okraju v Ivančni Gorici. Med kandidati je tudi večina aktualnih poslancev ter ministri Aleš Hojs, Anže Logar in Zvonko Černač.

Hojs in Logar bosta kandidirala v Ljubljani, in sicer Hojs v volilnem okraju Vič Rudnik 3, Logar pa v okraju Vič Rudnik 4. Černač bo barve SDS zastopal v domači Postojni.

Imena, ki jih boste zaman iskali

Na kandidatni listi pa ni ministrov za finance Andreja Širclja, za okolje Andreja Vizjaka, za kulturo Vaska Simonitija in ministrice za zamejce Helene Jaklitsch.

Med aktualnimi poslanci se za nov mandat ne bodo več potegovali Janez Moškrič, Jure Ferjan in Karmen Kozmus Ferjan, Marko Pogačnik in Nada Brinovšek.

Trenutni vodja poslanske skupine Danijel Krivec kandidira v Tolminu. Na listi so med drugimi tudi državni sekretarji Žan Mahnič, Jelka Godec in Alenka Forte, ni pa denimo Boža Predaliča.

Med vidnejšimi imeni so tudi župan občine Lendava Janez Magyar, ribič Silvano Radin, glasbenik Boštjan Konečnik in Marko Posavec, ki se je širši javnosti predstavil v televizijskem šovu Ljubezen po domače.

Kandidatne liste bi lahko v SDS vložili že v sredo.

SDS je na zadnjih volitvah v DZ leta 2018 postala relativna zmagovalka. S 24,92-odstotno podporo je dobila 25 poslanskih mandatov.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 22
 • radovednica 11:26 23.marec 2022.

  Hvala k****, da ne bodo kandidirali, pa še tisti, ki naj bi, bolje, da ne bi! Kakšna zmaga le, sedaj so časi za druge, spet podobne, v drugačni preobliki, kot n.pr. "frizurca, mona primorska" Golob-ček in podobni ali pa plastična ...prikaži več Fajonka, leporečni Luki Mesečnik, itd, itd. No ne pozabit na "glumca" "mitraljezca" Šarca. Vsi po vrsti naj se spokajo, za vedno!!!!!!

 • Avatar pantani
  pantani 11:00 23.marec 2022.

  Kva je koprive,ste dobil za poli salamo in pingo sok,da smetite s komentarji?!!!

 • Stane Adamič 09:56 23.marec 2022.

  Zdaj ste dobivali volilne bonbončke, tulite VI levičarji. SDS je dajal volilne bonbončke kot pravite in obrnil je trend dviga vseh dohotkov državljanov. Zmaga naj KUL, pa dolgo, dolgo ne boste dobili nobenega bonbončka pa tudi trend dohotkov državljanov se ...prikaži več bo ustavil. To je razlika. To, da tulite o diktaturi, pa ali ste žleht ali pa res malo glu....