Slovenija
25 ogledov

Kandidati: Največje breme Slovenije politična razklanost

Soočenje na POP TV Žurnal24 main
Kriza in politična razklanost sta težavi, ki po mnenju predsedniških kandidatov trenutno najbolj bremenita Slovenijo.

Po mnenju Boruta Pahorja je največja težava Slovenije politična kriza, iz katere nas lahko reši narodna složnost: "Zdaj je zadnji čas, da sklenemo dogovor o skupnem naporu za izhod iz krize. Krepitev pravne države in vere v pravičnost je bistvenega pomena – okrepila bo zaupanje v enakost, to pa upanje v smisel in moč narodne enotnosti."

"Pomanjkanje samozavesti in zaupanja vase ter nesposobnost doseganja političnega dogovora, v gospodarskem smislu pa precejšnja zadolženost realnega sektorja in bančni krč," pa največje težave države opisuje aktualni predsednik in predsedniški kandidat Danilo Türk.

Milan Zver pa s prstom pokaže na »krivca« za politične prepire: "Politično gledano je največja težava nenehni politični dribling aktualnega predsednika skupaj z Jankovićem in Stanovnikom proti vladi. To je slabo in to je vir nenehnih napetosti. Tu apeliram na treznost, preudarnost in umirjenost."

Čari Slovenije

Kandidate smo povprašali, kateri del Slovenije pa jim je najbolj pri srcu. Zver pravi, da bi težko izbral samo enega, "zanesljivo domača Destrnik in Kranj, je pa veliko krajev, ki so nama s soprogo Andrejo ljubi in jih rada obiščeva".

Pahor odgovarja, da ima vsak del Slovenije svoj čar.  Tűrk pa je izpostavil Posočje,  kamor s soprogo najraje hodita na počitnice.

In pogled naprej ...

Pahor bi rad videl, da bi bila Slovenija čez 20 let "svobodna, sodobna, odprta in samozavestna evropska država. In da bi bili taki tudi njeni državljani in državljanke". Türk si želi, da bi bila bistveno bolj kulturna in strpna kot je danes. Zver pa si želi slovenijo čez 20 let videti kot uspešno članico Evropske unije, Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj ter z visoko kakovostjo življenja za državljane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.